Saadet Partili Karaduman'dan dikkat çeken soru

Saadet Partili Karaduman'dan dikkat çeken soru
TBMM'de konuşma yapan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" cümlelerine ithafta bulunarak "AK Parti'nin dünya 5'lisinin yanında yer almadığı kaç tane işgal vardır?" diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, BM'nin Kuruluş Yıldönümü'ne dair TBMM'de bir konuşma gerçekleştirdi.

Karaduman, Birleşmiş Milletler’in dünya barışını sağlamak bir yana, küresel sömürü sisteminin devamını sağlamaktan ve İsrail rejiminin yeryüzündeki mevcudiyetini güçlendirmekten başka bir işlevi kalmadığını söyledi.

BM'nin 5 daimî üyesinin 4’ünün dünyaya en fazla silah satan ülkeler olduğunu kaydeden Abdulkadir Karaduman, "İsrail’in Filistin’le alakalı yapmış olduğu zulüm karşısında en ufak bir adım atamamış bir Birleşmiş Milletler vardır." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ’NİN DÜNYA 5’LİSİNİN YANINDA YER ALMADIĞI KAÇ TANE İŞGAL VARDIR?”

TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmada AKP iktidarını da eleştiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Evet, dünya 5’ten büyüktür ama Irak ama Libya ama Suriye işgalinde iktidar bu küresel sömürü sisteminin ve dünya 5’lisinin neresindeydi? AK Parti’nin dünya 5’lisinin yanında yer almadığı kaç tane işgal vardır?” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman konuşmasını, “Başkasının gözündeki çöpü görürken kendi gözümüzdeki merteği görmezden gelemeyiz. Eğer dünyayı biz bu 5’li çetenin tasallutundan kurtarmak istiyorsak birincisi D-8’lerin ivedilikle harekete geçirilmesi ve ülkemiz açısından faizci kapitalist nizam yerine adil ekonomik düzenin tesis edilmesi gerekmektedir. Bugün tüm insanlığın saadeti için, zorbalığın, çifte standardın değil, hakkın ve hukukun üstün tutulduğu yeni bir dünyaya ihtiyaç vardır.” ifadeleriyle sonlandırdı.