Saadet Partili isim açıkladı. AKP'den muhalefete verilen gizli destek

Saadet Partili isim açıkladı.  AKP'den muhalefete verilen gizli destek
Yeniçağ TV’de Kübra Çelebi’nin konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, siyasetin gündemine oturacak bir iddiada bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Cumhur İttifakı’nı sarsacak açıklamalarda bulundu.

Yeniçağ TV’de Kübra Çelebi’nin sorularını yanıtlayan Kaya, AKP içerisindeki bazı isimlerle görüşmeler yaptıklarını belirterek çok konuşulacak bilgiler aktardı. Kaya, muhalefet partilerinin kendi aralarında yaptığı parlamenter sisteme dönüşe yönelik görüşmelere AKP’de sevinenler olduğunu belirtti.

Kaya, AKP içerisinde de mevcut sistemin yürümeyeceğini dair görüşlerin olduğunu ifade ederek, “Ama girdiler bir yola bu yoldan dönüş hemen öyle çok mümkün olmadığı bildikleri için sistem revizyonundan bahsediyorlar. Ama revizyon mevcut haliyle yani bu haliyle onun adımını da atamıyorlar.” şeklinde konuştu.

Kaya’nın konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Biz bugün sistem eleştirisini yaparken de diyoruz ki, ‘bu gittiğiniz yol yanlış.’ Ben aynı zamanda sizlerin aracılığıyla da şunu söylemek isterim.

Bu parlamenter sisteme dönüş çalışmalarıyla ilgili benim kanaatim şu yönde AK Partili arkadaşlarımızla görüşmelerimizden çıkardığımız sonuçlarda, bu yapılan görüşme ve toplantılara en fazla Ak Partililer seviniyor.

Çünkü mevcut sistemin yürümeyeceğini onlar da biliyorlar. Ama girdiler bir yola bu yoldan dönüş hemen öyle çok mümkün olmadığı bildikleri için sistem revizyonundan bahsediyorlar.

Ama revizyon mevcut haliyle yani bu haliyle onun adımını da atamıyorlar.

Yüzde 50 + 1 zorunluluğu toplumu kamplaştırıyor taban tabana zıt hale getiriyor. Partili cumhurbaşkanlığı ile beraber ülkede insanlar ülkeyle olan aidiyetlerini sorgular noktaya geliyor ve biz siyaseti konuşamıyoruz.

Ülkemizin meselelerini doğru zeminde değerlendiremiyoruz. Bu böyle olunca da ülkede yüzde 50 +1 alan her şeyi almış oluyor.”  

Kaya''nın yaptığı açıklamaların hepsi Yeniçağ youtube kanalında...

İlgili Haberler