CHP'den Saadet Partisi'nin ittifak açıklamasına çok konuşulacak yanıt

CHP'den Saadet Partisi'nin ittifak açıklamasına çok konuşulacak yanıt
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğllaoğlu'nun ittifak mesajları hakkında açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak basın mensuplarının sorusu üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğllaoğlu''nun ittifak açıklamaları üzerine değerlendirme yaptı.

Temel Karamolloğlu, Millet İttifakı’na ilişkin bir soruya, "Şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil" diye cevap vermişti.

Karamollaoğlu, "‘Millet İttifakı’ndasınız, değilsiniz’ sözleri ayrı. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar. Geçmişte doğrudur biz ittifakın içinde bulunduk ama mesela mahalli seçimlere giderken her seçim bölgesinde seçime Saadet Partisi olarak girdik. Bundan sonra da nerede bulunacağız bir beyanda bulunmadık." ifadelerini kullanmıştı.

Faik Öztrak''ın açıklaması şöyle oldu:

Konuşmanın tamamına bakmak lazım. Doğrudur ittifaklar seçim ittifakıdır. Seçim kararıyla birlikte gündeme gelmektedir. Ama bundan önceki seçimde Millet İttifakı çerçevesinde bir araya gelen demokrasiden yana partilerin anlayış birliği bugün tüm gücüyle ve genişleyerek devam etmektedir.

Seçim sandığı geldiğinde demokrasiden yana partilerin Millet İttifakı''ndaki birlikteliğini gücünü tüm Türkiye görecektir. Millet İttifakı içinde sorun arayanlar dün olduğu gibi bugün de yarın da hüsrana uğrayacaklardır. Bunun altını çizerek söyleyeyim. İlk seçimde Millet İttifakı''nın adayı cumhurbaşkanı adayı olacaktır.

İlgili Haberler