Saadet Partisi’nin kongresinde neler oldu: Erbakan var, Atatürk yok!

Saadet Partisi’nin kongresinde neler oldu: Erbakan var, Atatürk yok!
Saadet Partisi’nde Temel Karamollaoğlu’nun tek aday olarak girdiği ve yeniden genel başkanlığa seçildiği kongrede dikkat çeken görüntüler vardı. Salonda Necmettin Erbakan’ın fotoğrafına yer alırken, Atatürk’e yer verilmemesi dikkat çekti.

Saadet Partisi’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde dikkat çeken görüntüler yer aldı.

Seçime tek aday olarak giren Temel Karamollaoğlu yeniden seçilirken, eski AKP’li bakan İdris Naim Şahin ise GİK üyeliğine seçildi.

KARAMOLLAOĞLU AÇILIŞI NAZIM HİKMET ŞİİRİ İLE YAPTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongre konuşmasına başlarken Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmed'e Mektup' ve Nazım Hikmet'in 'Davet' şiirlerini okudu. Daha sonra birlik ve beraberlik mesajları veren Karamollaoğlu, konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirdi. Bugünün tarihi olan 3 Kasım'ın altını çizen Karamollaoğlu, 3 Kasım 2002'de AK Parti'nin iktidara geldiğini anımsatarak, şunları söyledi:

f95465748a8fee842f74559fda6c94e8.jpg

"AK Parti'nin ne yazık ki Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Yorgundur, Türkiye’yi de yormaktadır. Bitkindir. Herkes bilmeli ki biz AK Parti’yi değil, yanlış politikalarını eleştiriyoruz. Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı değildir. Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil, zihniyetleri eleştiririz."

8195b0105f2b7921ef69cca0bcd8f122.jpg

ERBAKAN VAR, ATATÜRK YOK

Saadet Partisi’nin kongresinin yapıldığı Ankara Spor Salonu’ndaki Atatürk detayı dikkatlerden kaçmadı.

Salonda Türk bayrağının yanı sıra Saadet Partisi’nin flaması Temel Karamollağlu ve Milli Görüş Hareketi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’ın fotoğrafları yer aldı.

Ancak Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi kongre salonunda yer almadı.

Öte yandan, Kongre öncesinde şehitler için saygı duruşu yapılmazken, saygı duruşu kongre gündemine bile alınmadı.

eicczszwoaejwsm.jpg