Saatler geri alındı mı? Saat ayarı düzenleme

Saatler geri alındı mı? Saat ayarı düzenleme
Sabah telefonu kış saatinde kalan binlerce kişi şaşkına döndü ve saatler geri alındı mı, saat ayarı nasıl yapılır? Sorularına cevap aradı. Saatler geri alınacak mı, Erdoğan'ın kararı ne oldu? İşte detaylar

Saatler geri alındı mı? Saat ayarı düzenleme

Türkiye'de saatler geri alındı mı, alınacak mı? sorunsalı geçtiğimiz hafta yayımlanan kararname ile sona ermişti. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yaz saati sabit hale geldi. Yani saatler bugün geri alınmadı ve yeni bir karar çıkana kadar da geri alınmayacak. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

SAATLER GERİ ALINDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'de saatler geri alınmadı. (28 Ekim 2018)

saat.jpg

SAAT AYARI NASIL YAPILIR? OTOMATİK SAAT AYARINI DÜZENLEME

Android ve İOS telefonlarda saatlerini kış saati uygulamasına göre ayarladı. Durum böyle olunca bazı haber siteleri de halkı yanlış bilgilendirdi. Yanıltan bazı başlıklar atıldı. Ancak saat saatlerde hiç bir değişiklik yapılması gerekmiyordu. Aksine otomatik geri alınan saatlerin ayarlarının da düzeltilmesi gerekiyor. Yani Windows 10 kullanıcılarının saatleri doğru. Telefonlarınız da yapmanız gereken ayarlar ise şu şekilde:

Saatler nasıl ayarlanır?
iPhone için;
Önce Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından “Otomatik Ayarla” özelliğini devre dışı bırakın.


Android için;
Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan “Otomatik tarih ve saat” ile “Otomatik saat dilimi” ayarlarını pasif konuma getirin.

Windows 7 kullanıcıları;
Tarih ve Saat ayarlarına girip ‘Gün ışığından yararlanma saati için otomatik olarak ayarla’ özelliğini devre dışı bırakın.

Saat uygulamasının amacı gün ışığından daha fazla yararlanmaktır. Ancak ülkemizde artık bu uygulama kullanılmıyor. Son yapılan güncelleme ile; Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi.