Sabah yazarı Dilek Güngör yazdı, ortalık karıştı. Hakan Atilla hakkında çeşitli söylentiler var

Sabah yazarı Dilek Güngör yazdı, ortalık karıştı. Hakan Atilla hakkında çeşitli söylentiler var
Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, ABD’deki Halkbank davasına dikkat çekerken Hakan Atilla ile ilgili çeşitli söylentiler olduğunu iddia etti. Atilla’nın yargılandığı davada yapılan kapalı oturumları hatırlatan Güngör, "Geçenlerde birdenbire izne çıktı. Borsa İstanbul'daki görevinden gitti. Etrafta çeşitli söylentiler var." diye yazdı.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Hakan Atilla hakkında çeşitli söylentiler olduğunu yazdı.

ABD’de Halkbank’ın ABD’de yargılanamayacağına dair başlatılan davada Halkbank avukatının yaptığı savunmaya dikkat çeken Güngör, "Madem ABD''de böyle bir yasa vardı, Hakan Atilla yargılaması başlamadan önce neden bu yönde talepte bulunmadık? Piyasa değeri yüzde 70 düşen banka bugün farklı bir noktada olur muydu?" diye sordu.

Güngör’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

NEDEN DAHA ÖNCE...

"Madem ABD''de böyle bir yasa vardı, Hakan Atilla yargılaması başlamadan önce neden bu yönde talepte bulunmadık?" diye soran Güngör "Bulunsaydık sözde FETÖ belgeleriyle başlatılan Halkbank davası hiç açılmadan bitebilir miydi? 17/25 Aralık''ta başlayan süreçte piyasa değeri yüzde 70 düşen banka bugün farklı bir noktada olur muydu" ifadelerini kullandı.

ÜSTÜ KAPALI SUÇLAMA

Reza Zarrab''ın tutuklanması ile başlayan süreci hatırlatan Güngör şunları ifade etti:

"Biliyorsunuz, 19 Mart 2016''da Rıza Sarraf tutuklandı. Tam bir yıl sonra Hakan Atilla New York''a gitti ve gözaltına alındı. 32 ay hapis cezasına çarptırıldı. ABD''deki dava sürecinde Halkbank avukatlık masraflarını karşıladı. Ancak kendisinin savunma noktasında bankayı çok da müdahil etmediğini biliyorum. Hatta bazı oturumların kapalı yapıldığını da… Oralarda ne olduğu soru işareti…"

ÇEŞİTLİ SÖYLENTİLER VAR

Atilla''nın izne çıkıp Borsa İstanbul''daki görevinden ayrıldığını belirten Güngör "Geçenlerde birdenbire izne çıktı. Borsa İstanbul''daki görevinden gitti. Etrafta çeşitli söylentiler var. Pazartesi günkü duruşmayla bunların bağlantısı var mı? Bekleyip göreceğiz…" iddiasında bulundu.