Sabah yazarı: "Suriye'de bölücülüğe destek verdik"

Sabah yazarı: "Suriye'de bölücülüğe destek verdik"
Hükümete yakın Sabah gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas, "Türkiye olarak Esad takıntısı ile bölücülüğe destek vermemizin sonuçlarını hesap edememiştik" dedi.

Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Suriye'de yaşanan duruma ilişkin hükümetin politikalarını eleştirdi.

Esad takıntısıyla bölgede bölücülüğe destek verildiğini savunan Barlas, Suriye'nin bütünlüğünü korumamanın sonuçlarının hesap edilmediğini söyledi. Suriye'deki gelişmelerin 'Ankara esintisiyle' yorumlandığını söyleyen Barlas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Esad'ın daha önceki dostluğunu da hatırlattı.

Barlas'ın "Ankara esintili yorumlar" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Biz Türkiyeli gazete yorumcuları Suriye iç savaşının gelişmelerini, doğal olarak Ankara rüzgarların esintisinde yorumladık. Yolun başında o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan ve ailesinin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve ailesi ile sürdürdükleri yakın dostluk vardı. Daha sonra da Suriye'de iç savaşa dayanacak olan kargaşanın, en fazla üç ay süreceği ve Esad'ın devrilmesinin kesin olduğu değerlendirmesi geldi Ankara'dan.

***

Unutulan ya da görmezden gelinen şey, Esad iktidarının siyasi dayanağı olan Suriye Baas'ının güçlü bir tabana ve devlet içinde güçlü bir örgüte sahip olmasının getireceği sonuçlardı. Ayrıca biz Türkiye olarak Suriye'nin bütünlüğünü savunmamız gerekirken, Esad takıntısı ile sonunda bizi de vuracak olan bölücülüğe destek vermemizin sonuçlarını hesap edememiştik. Nitekim şimdi PKK ile PYD'nin farksız olduğunu ve ABD'nin bu örgüte verdiği silah desteğini konuşuyoruz."