Sabah yazarından ilginç iddia: Korona virüsü öldüren kumaş ürettik

Sabah yazarından ilginç iddia: Korona virüsü öldüren kumaş ürettik
Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, ilginç bir iddia ile gündeme geldi. TMSF yönetimindeki bir kumaş firmasının korona virüsü öldüren kumaş geliştirdiğini öne süren Güngör, ürünün Almanya'dan onaylandığını Brezilya ve Makedonya'nın ise çoktan bu ürün için sipariş verdiğini ifade etti.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, 'Dünyada bir ilki gerçekleştirdik koronasavar kumaş testi geçti' başlıklı bugünkü yazısında TMSF yönetimindeki Boyteks'in özel bir polimer teknolojisiyle Korona virüsü öldüren kumaş ürettiğini iddia etti.

"Türkiye dünyada bir ilki gerçekleştirerek koronavirüsü öldüren kumaş geliştirdi. Boyteks’in kumaşına Alman test merkezi onayı verdi." diyen Güngör, Brezilya ve Makedonya'nın bu üründen sipariş verdiğini ifade etti.

Dilek Güngör, testlerde 5 yıkamaya kadar kumaşın antiviral özelliğini kaybetmediğinin tescillendiğine işaret ederek, "Boyteks, Erciyes Üniversitesi'nden de bilimsel değerlendirme raporu aldı. Antiviral kumaşın yurtdışında test verileri ve tekrarlı yıkama sonuçları testleri değerlendirildi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yatak kumaşı, döşemelik kumaş ve halı üretimi yapan söz konusu şirketin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında ürüne dair bir bilgiye yer verilmemesi dikkat çekti.