Sabah yazarından Sözcü tepkisi, "Yeter artık"

Sabah yazarından Sözcü tepkisi, "Yeter artık"
Sabah yazarı Mehmet Barlas, Sözcü gazetesi çalışanlarına yöneltilen 'FETÖ' suçlamalarına tepki gösterdi.

Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarları Mehmet Barlas ve Okan Müderrisoğlu, Sözcü yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ve 5 gazete çalışanı hakkında açılan 'FETÖ' davasına tepki gösterdi.

NTV'deki Siyasi İşler programına katılan Barlas ve Müderrisoğlu söz konusu iddianamenin içinin "boş ve hukuken anlamsız" olduğunu ifade etti.

Mehmet Barlas süreci şu örnekle anlattı:

"Soğuk Savaş bitmeden önce KOMEKON (Komünist ortak pazar) vardı. Moskova'daki sekreterlik her ülkeye müdahale ederdi. Çekoslovakya o zaman Deniz Ticaret Bakanlığı kurmaya kalkmış ve hemen KOMEKON Genel Sekreterliği ‘Sizin deniziniz yok. Deniz Ticaret Bakanlığı kuramazsınız' demiş. Çek Dışişleri Bakanlığı da buna karşılık ama ‘Sovyetler Birliği'nde de Adalet Bakanlığı, Bulgaristan'da da Kültür Bakanlığı var' demiş. Şimdi artık Soğuk Savaş geride kaldı. Burada hukuk var olmalı. İnsanlar yazdıklarından düşündüklerinden ötürü durmadan bir yerden acaba FETÖ'cü mü vesaire diye durmadan yargı önüne çıkıp gözaltına alınmak, tutuklanmak korkusuyla yaşamamalı. Sözcü'nün iki yazarı bir takım şeyler yazmışlar. Yazdılarsa yazdılar. Kim okur, kim aldanır. Bunun için savcının hapis cezası istemesi bence çok yersiz. Yeter artık. Türkiye'de artık gerçekten hukukun üstünlüğü, düşünce özgürlüğü kutsanmalı ve artık bu lüzumsuz davalar açılmamalı."

İlgili Haberler