Saç dökülmesini önlüyor. Yarım bardağı yetiyor. Mucize besin

Saç dökülmesini önlüyor. Yarım bardağı yetiyor. Mucize besin
Dış görünümü büyük ölçüde etkileyen saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin korkulu rüyası haline gelebiliyor. Kabak çekirdeğinin B, E, K vitaminler, omega 3 ve omega 6, manganez, magnezyum demir, bakır ve çinko açısından zengin olduğunu belirten uzmanlar "Bu nedenle her gün yarım bardak kabak çekirdeği yenilebilir. Yüksek vitaminler içerdiği için saçlara çok iyi gelmektedir" dedi.

Habertürk'ün haberine göre, vücudumuzun önemli bir parçası olan ve dış görünümü etkileyen saçların dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin korkulu rüyası. Beslenme, düzensiz uyku, stres, genetik ve çevresel faktörler, saç tipinize uygun olmayan şampuanlar, kremler, spreyler, mevsim geçişleri gibi saç dökülmesinin birçok farklı nedeni olabiliyor. 

KABAK ÇEKİRDEĞİ MUCİZESİ

Kabak çekirdeği ise saçlarda mucize yaratıyor. Kabak çekirdeğinin B, E, K vitaminler, omega 3 ve omega 6, manganez, magnezyum demir, bakır ve çinko açısından zengin. Kabak çekirdeğinin protein içeriği, bedene dışardan alınması şart olan (fenilalanin, triptofan, metiyonin) gibi temel aminoasitler açısından çok önemli. 

Yarım bardak kabak çekirdeği, günlük magnezyum ihtiyacının yüzde 46’sını demirin yüzde 28’ni, manganezin yüzde 52’sini, çinkonun yüzde 17’sini ve proteinin yüzde 17si’ni karşılar. Bu nedenle her gün yarım bardak kabak çekirdeği yenilebilir. Yüksek vitaminler içerdiği için saçlara çok iyi gelmektedir. Bunun dışında dengeli ve vitamin içerikli beslenilmeli ve bol su içilmeli. Ayrıca bir elma bir avuç ceviz, günde bir kase yoğurt da yenilmeli.

 

 

İlgili Haberler