Sadettin Tantan Mustafa Şentop'u istifaya çağırdı. 'Erdoğan isterse Montrö'den de çekilebilir' demişti

Sadettin Tantan Mustafa Şentop'u istifaya çağırdı. 'Erdoğan isterse Montrö'den de çekilebilir' demişti
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden de çıkabileceğini söyleyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u istifaya çağırdı. Tantan yaptığı açıklamada, "Geçmişine, bugününe ve geleceğine sahip çıkamayan bir meclis başkanı, derhal istifa etmelidir" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk’te katıldığı canlı yayında Erdoğan''ın Montrö Boğazlar Sözleşmesi''nden de çıkabileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi''nden kararname ile çekildiği gibi Montrö''den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir" ifadelerini kullanmıştı. 

İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan yaptığı açıklamalar nedeniyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop''u istifaya davet etti. 

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Tantan şunları söyledi:

"TBMM Başkanı, 1936 yılında meclisin imza kararı aldığı Montrö Boğazlar Sözleşmesi''nin tek bir kişinin iradesi ile iptal edilemeyeceğini bilmelidir. Geçmişine, bugününe ve geleceğine sahip çıkamayan bir meclis başkanı, bu şekilde konuşamaz ve derhal istifa etmelidir!"

 

İlgili Haberler