Şafak Ertan Çomaklı istifa etmedi, Cumhurbaşkanı görevden aldı: İşte nedenleri

Şafak Ertan Çomaklı istifa etmedi, Cumhurbaşkanı görevden aldı: İşte nedenleri
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ayrılan Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği öğrenildi. Çomaklı'nın istifasının istemesinde, üniversite adına çok fazla harcama yapması ve kampüse alınan 69 milyon TL'lik yüz tanıma sistemi ihalesinin Ahmet Davuoğlu'na yakın iki şirkete verilmesinin etkili olduğu öğrenildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

Sosyal medyada yaptığı canlı yayınla gündem olan ve geçtiğimiz günlerde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden istifa ettiğini duyuran Prof. Şafak Ertan Çomaklı'nın görevinden ayrılmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği öğrenildi.

ERDOĞAN'A 'LOBİLERİN ADAMI' DEDİ, İHALEYİ DAVUTOĞLU'NA YAKIN ŞİRKETLERE VERDİ

Edinilen bilgilere göre, Prof. Çomaklı'nın YÖK Başkanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'lobilerin adamı' olmakla suçladığı ve üniversite adına çok fazla harcama yaptığı belirtildi.

Çomaklı'nın bunların yanında, daha düşük fiyat veren firmalar olmasına rağmen Anadolu Üniversitesi kampüsüne 69 milyon lira verilerek yüz tanıma sistemi aldırdığı ortaya çıktı. 69 milyon TL'lik yüz tanıma sistemi ihalesinin Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen ve Ankara'da bulunan iki şirkete verilmesinin de Çomaklı'nın istifasının istenmesinde etkili olduğu kaydedildi.