Sağanak yağış İstanbul’da hayatı felç etti

Sağanak yağış İstanbul’da hayatı felç etti
İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Unkapanı alt geçitte bir kişinin cansız bedeni bulunurken, Kapalıçarşı’yı su bastı. Öte yan Meteoroloji’den İstanbul için yeniden sağanak yağış uyarısı geldi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Unkapanı alt geçidini su bastı. Ekiplerin su tahliye çalışmaları sırasında alt geçitten ceset çıktı. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Avcılar, Sefaköy, Bahçelievler, Çatalca, Zeytinburnu, Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla ve Pendik'te gök gürültülü şiddetli yağış etkili oluyor.

Yağmurdan korunmak isteyenler, otobüs duraklarına, kapalı mekanlara ve köprü altlarına sığındı. Sağanak nedeniyle bazı bölgelerde trafik yoğunluğu oluştu. Bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Çatalca'da bir elektrik direğine yıldırım düştü.

20190817_2_37793945_46856776_web.jpg

D-100 Karayolu üzerinde su birikintileri oluşurken, vatandaşların bir bölümü araçlarını yol kenarına çekerek, yağmurun dinmesini bekledi.

Hafta sonu dolayısıyla Sarıyer'de sahile ve ormanlık alanlara pikniğe giden vatandaşlar, yağmurdan olumsuz etkilendi.

Ayasofya ve Sultanahmet'i ziyaret etmek isteyen turistler de aniden başlayan yağış nedeniyle ağaç altlarına ve çevredeki kafelere sığındı. Yağmura valizleriyle yolda yakalanan turistler, seyyar satıcılardan şemsiye satın aldı.

KAPALIÇARŞI’YI SU BASTI

İstanbul'da beklenen yağış başladı. Meteorolojinin uyarıların ardından etkisini arttıran yağış nedeniyle bazı yerlerde su baskınları oldu. Trafikte araçlar mahsur kaldı: Yağışın etkili olduğu noktalardan biri de tarihi Kapalıçarşı oldu. Çarşı içini kısa sürede su bastı. Dükkanlar sular altında kaldı. Kapalıçarşı esnafı dükkanlarındaki suyu tahliye etmek için uzun süre uğraştı.

20190817_2_37795022_46859229_web.jpg

METEOROLOJİ’DEN İSTANBUL’A SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika uyarısıyla İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli (15-40 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÜSKÜDAR'DA DENİZLE KARA BİRLEŞTİ

İstanbul’da şiddetli yağmur birçok yerde sel ve taşkınlara neden oldu. Üsküdar’da, sahilde oluşan su birikintisi, adeta denizle karayı birleştirdi.

Vatandaşlar, adeta göle dönen Üsküdar Meydanı’nda paçalarını sıvayıp suların içinde dolaştı.

322454.jpg