Sağlık Bakanı açıkladı: “Restoranlar için rehber hazırlanıyor”

Sağlık Bakanı açıkladı: “Restoranlar için rehber hazırlanıyor”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Restoranların ne zaman açılabileceğine ilişkin Bakan Koca’ya sorulan soru üzerine Bakan Koca, restoranlar için rehber hazırlandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklaması sonrasında muhabirlerin sorularını yayınladı. Bir muhabir tarafından restoranların ne zaman açılabileceğine ilişkin sorusuna Bakan Koca, restoranlar için rehber hazırlanacağını açıkladı. Restoranlar için rehber hazırlanacağının açıklanması restoranların kısa süre sonra açılacağı yönünde yorumlandı.

Restoranlara dağıtılmak üzere alınacak önlemlere ilişkin detaylar daha önce yayınlanmıştı. Alınacak önlemlerden bazıları şöyle:

* Sosyal mesafe kuralının servisler, çalışma yerleri, yemekhane, soyunma alanları, tuvalet ile duşlar ve yatakhanelerde de korunması.

* İş yerinde alınacak çevre temizlik önlemlerini takip etmek.

* Servis araçlarının özellikle sık temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere temizlik ve hijyeninin sık aralıklarla sağlanması,

* Kullanılacak hijyen malzemelerinin konulmasına yönelik düzenlemelerin yapılması.

* Bulaş riskini artırabilecek parmak izi okutulması gibi sistemlerin geçici süreyle kullanılmaması, mümkünse temassız sistemlerin kullanılması.

* Sosyal mesafe kuralına uygun geçiş işaretlemeleri yapılarak mesafenin korunması, yığılmanın önlenmesi.

* Çalışanların iş yerine girişlerinde temassız ateş ölçer ile ateşlerinin ölçülmesi.

* Çalışma ortamında risk değerlendirmesi ve acil durum planlarının güncellenmesi.

* Çalışma alanında aynı anda bulunan çalışan sayısının asgari oranda tutulması ve çalışanlar arasında sosyal mesafenin sağlanması için planlama yapılması, mümkün olması halinde dönüşümlü ya da uzaktan çalışma gibi yöntemlerin tercih edilmesi.

İlgili Haberler