Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı, Sağlık çalışanları büyük tepki gösterdi, bakan yine hedefte

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı, Sağlık çalışanları büyük tepki gösterdi, bakan yine hedefte
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yine sosyal medyanın gündeminde. Daha önce yaptığı bir paylaşım nedeniyle doktorlar dışındaki sağlık çalışanlarının eleştirilerine maruz kalan bakan Koca, şimdi de ek ödeme açıklaması sonrası eleştirilere maruz kaldı. Ek ödeme değil tek kalemde ödeme talebinde bulunan sağlık çalışanları ek ödemenin çalışanlar arasında adaletsiz gelir dağılımına neden olduğunu belirtti.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık zaman diliminde sağlıkçılara ek ödeme yapılacağını açıkladı. Açıklama sonrası ek ödeme değil tek kalemde ödeme talebinde bulunan sağlık çalışanları ek ödemenin çalışanlar arasında adaletsiz gelir dağılımına neden olduğunu belirtti.

3 AYLIK ZAMAN DİLİMİNDE EK ÖDEME YAPILACAK

Sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Koca, "Özellikle covid'li hastalarla ilgili poliklinik, servis, yoğun bakım ve benzeri yoğun ilgilenen branş veya branş dışı hekimler ve sağlık çalışanları olmak üzere bir ek ödemenin 1 Ağustos'tan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini buradan söylemek istiyorum. Ayrıca covidli hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerimiz veya sağlık çalışanlarımızla ilgili de ocak ayı esas alınarak ayrıca düzenleme yapılarak, ek ödeme planlanıyor.",

AİLE HEKİMLERİNE DE EK ÖDEME YAPILACAK

Aile hekimlerinin de bu dönemde özverili çalıştığına dikkati çeken Koca, covidli hastaların semptom takibi için sürekli devrede olduklarını aktardı. Sağlık Bakanı Koca, "Aile hekimlerimize de 1 Ağustos itibarıyla covidli hasta takibi esas alınarak bir ek ödeme olacağını söylemek istiyorum." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının eforunun, gayretinin, özverisinin parayla ölçülemeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Koca, imkanlar ölçüsünde gayret ve çaba içinde çözüm getirildiğini ifade etti.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden SKY NEWS’in Türkiye’deki sağlık sistemine ilişkin yaptığı haberi paylaşarak “Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım” ifadelerini kullanmış, başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık çalışanları Koca’nın bu açıklamasına sosyal medyadan tepki göstermişti.

İşte o tepkilerden bazıları:

saglik-bakani-tepki.jpgsaglik-bakani-tepki2.jpgsaglik-bakani-tepki3.jpgsaglik-bakani-tepki4.jpgsaglik-bakani-tepki5.jpgsaglik-bakani-tepki6.jpgsaglik-bakani-tepki7.jpgsaglik-bakani-tepki8.jpgsaglik-bakani-tepki9.jpgsaglik-bakani-tepki10.jpgsaglik-bakani-tepki11.jpgsaglik-bakani-tepki12.jpg