Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, 1 günde 63 kişinin hayatını kaybettiğini toplam ölü sayısının 277'e yükseldiğini açıkladı. Koca, virüsün hangi ilde kaç can aldığını da açıkladı.

Bilim Kurulu Toplantısı sonra kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki korona virüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, koronadan hayatını kaybeden hasta sayısının 277'ye yükseldiğini ifade etti.

Toplam hasta sayısının 15 bin 679 olduğunu açıklayan Koca, 14 bin 196 kişiye test yapıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanı 606 sağlık çalışanının da testinin pozitif çıktığını dile getirdi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Eğer bunu başaramazsak kayıplarımız artacak. Yuvamız gücümüz olmalıdır. Şehirlerde hareketlilik ne kadar az olursa o kadar galip gelirsiniz. Son 24 saatte yapılan test sayısı 14 bin 396, vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybedenlerin sayısı 63. Toplam 333 hastamız iyileşti. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 277 oldu."

1 KİŞİ VİRÜSÜ 30 KİŞİYE BULAŞTIRIYOR

"Bizim filyasyon dediğimiz taradığımız hastaların durumu. Şu anda yaptığımız taramalarda hasta sayısı 10 bine vardı. Pozitif vakaları taradığımızda 46 kişi oldu. Aile hekimlerimize teşekkür etmek istiyorum bu tablonun ortaya çıkmasında çok yardımcı oldu. Bu taramada sadece 1 hastanın filyasyon çalışmasını örnek olarak gösteriyorum. Bulaştırdığı kişi sayısı 30. Kimlerde pozitif gördüğümüz, kimlerin yoğun bakımda olduğunu kimlerin hayatını gösterdiği bir örnek. Herkesin şu dönemde kendisini şüpheli görüp izole etmesini istiyoruz."

İL İL VAKA SAYISINI AÇIKLADI

"İşte Vaka sayımızı gösteren tablo. Sayılarımız artıyor ama vakalarımız içindeki ölüm oranı 1.58. Bu anlamda birçok ülkeden aşağıda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hedefimiz burada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını azaltmak. Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. İtalya'da bir bölgeden bütün İtalya'ya virüsün yayılmasına sebep oldu. Biz de o hatayı işlemek istemedik. Artık bütün illerimizde bu vakanın olduğunu biliyoruz. Daha çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 852. %60'lara yakın. 853 vaka İzmir, 752 vaka Ankara, 410 vaka ise Kocaeli. Toplam 39 ilimizde can kaybı var. 42 ilimizde vefat eden arkadaşımızın olmadığını gösteren tablo. Kayıplarımızın ağırlığı İstanbul ve İzmir'de."

 

İlgili Haberler