Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kötü haberi Bursa’dan verdi. Salgın tüm Türkiye’de tırmanışa geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kötü haberi Bursa’dan verdi. Salgın tüm Türkiye’de tırmanışa geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınının tüm Türkiye’de tırmanışa geçtiğini belirterek, tüm vakaların yüzde 40’ının İstanbul’da çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa’da yaptığı açıklamada korona virüs salgınının Türkiye’deki gidişatıyla ilgili korutan açıklamalar yaptı. Türkiye’de salgının tırmanıla geçtiğini belirten Koca, İstanbul için özel uyarılar yaptı.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa salgınla mücadelede önemli merkez üslerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemli bir etken. Buradaki mücadele tüm ülkeyi önemli etkileyecektir. Ziyaretimizde yoğun bir program sığdırdık. Önce Bursa Şehir Hastanesi’ni ziyaret edeceğim. Sonra ise Bursa’dan başlayarak, Balıkesir, Bilecik ve Çanakkale il sağlık müdürleri ve hastane baş hekimleri ile ayrı ayrı toplantı yapacağız. Toplantımız tamamlanınca bu şehirlerdeki halkımıza açıklamalarım olacak. Akşamki açıklamaya bırakmadan şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Korona virüs tüm Türkiye’de tırmanışa geçti."

İSTANBUL’A ÖZEL UYARI

"Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Salgın bize şunu öğretti ki virüsün yayılması sadece hasta sayısındaki artış değil tüm hayatın sekteye uğramasıdır. Bu anıt şehirden 83 milyonun kalbi İstanbul’a da seslenmek istiyorum. İstanbul’u kuralları uymaya davet ediyorum."