Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Mehmet Ceyhan canlı yayında korona aşısı oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Mehmet Ceyhan canlı yayında korona aşısı oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte Şehir Hastanesi'nde aşı oldu. Bakan Koca aşı yaptırmasının ardından “Yarından itibaren sağlık çalışanları aşılanacak. Salgını durdurana kadar aşıyı uygulamakta, tedbir ve kısıtlamalara uymakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca, kameralar karşısına geçerek korona virüsü aşısına ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Koca, açıklamasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek canlı yayında korona virüs aşısı oldu.
5fff1f7cc9de3d15a83f15f6.jpg
MEHMET CEYHAN DA YAPTIRDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı yaptırmasının ardından aşı koltuğuna Prof. Dr. Mehmet Ceyhan oturdu. Bakan Koca'nın ardından ilk aşı yaptıran isim Mehmet Ceyhan oldu.
5fff1f4bc9de3d15a83f15f1.jpg
AŞI OLDUKTAN SONRA İLK SÖZLERİ
Aşı olduktan sonra aşı koltuğunda açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Güvenlik testleri tamamlandı, aşı güvenli. Devlet büyüklerimiz aşılanması örnek teşkil edecek. Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimizdir. Vatandaşlarımız aşılama programının seyrini web sayfası üzerinden canlı olarak takip edebileceklerdir. Birazdan huzurlarınızda Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış olanlarla ilk aşıyı olacağız. Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir. Yarından itibaren sağlık çalışanları aşılanacak. Salgını durdurana kadar aşıyı uygulamakta, tedbir ve kısıtlamalara uymakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler