Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan coronavirüsü ile ilgili, "Şu ana kadar kesin coronavirüs tanısı alan hiçbir hastamız olmadı" dedi.

Bakan Koca'dan coronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan coronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Aksaray'daki olayla ilgili ise sadece bir kişiden şüphelenildiğini belirterek alınan numunenin sonucunun henüz çıkmadığını belirtti. Bakan Koca Aksaray'daki hastanın durumunun iyi olduğunun da altını çizerek Çin'den gelmesinden dolayı şüphelenildiğini söyledi.

Özellikle koronavirüs ile ilgili erken dönemde hasta grubuna nasıl davranılması, numunelerin nereye gönderileceği, gözlem ve karantina dahil olmak üzere kapsamlı bir rehber yayınlandığını aktaran Koca, şöyle devam etti:

"Bu rehber çerçevesinde tüm Türkiye'de erken dönemde bazı hassasiyet göstererek yoğun numune gönderimi olduğunu da biliyoruz. Aksaray'dan gönderilen numunenin daha sonuçları çıkmadı. Vakanın şu an coronavirüs denme durumunun olmadığını ve özellikle daha çok Çin'den gelen, klinik olarak ishal ve ateş yakınması olduğu için erken dönemde takip edilip, sonrasında giderek genel durumunun kötüleşmesi, daha çok akciğer yetersizliğinin geliştiği bir tabloyla karşı karşıya kalındığını söylemek istiyorum"