Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan İstanbul için kritik korona toplantısı. İstanbul için korkutan rakamlar. Artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık diyerek paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan İstanbul için kritik korona toplantısı. İstanbul için korkutan rakamlar. Artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık diyerek paylaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da korona virüs salgınının seyrine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Koca, toplantıyla ilgili paylaşımında "Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından İstanbul’daki korona virüs salgınının seyrine ilişkin toplantı yapıldığını duyurdu. birlikte gerçekleşen toplantı ile ilgili Koca, "Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık" dedi.

Söz konusu toplantı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle gerçekleşti.

Koca paylaşımında, "İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Sn. Zafer Aktaş, bakan yardımcılarımız, il sağlık müdürümüz, saha koordinatörlerimiz ve başhekimlerimizle birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdık. Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

İstanbul’daki vaka sayısının Ankara’dakine oranlara 5 katı olduğuna dikkat çeken Bakan Koca, “İSTANBUL’DA VAKA SAYISI Türkiye genelinin %40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz” dedi.

fahhh-002.jpg

ek89mvdxiayuvjv.jpgek89mvkwmaafvu9.jpg