Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan korona virüs ölümleri iddialarına yalanlama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan korona virüs ölümleri iddialarına yalanlama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs ölümlerinin kendilerinin verdiği sayı gibi olduğunu belirterek, sosyal medyada dolaşan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Koca'dan o iddialara yalanlama

Türkiye, korona virüs ile mücadele ederken, konuya ilişkin sosyal medyaya da birçok iddia yer almaya devam ediyor. O iddialardan biri de Türkiye'deki korana virüs ölümlerinin resmi kaynaklarca açıklanan sayıların üstünde olduğuna yönelik. Önceki gün sosyal medyada dolaşıma giren ve e devletten alındığı iddia edilen bazı görüntülerde, korona virüs ölümlerinin mevcut rakamlardan çok daha fazla olduğu iddia edilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar, resmi kaynaklara itibar etmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, "Sosyal medyada yer alan, açıkladığımız verilerde tutarsızlık olduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Açıklanan sayısal veriler, kanıta dayalıdır. Doğrudan COVİD-19 tanısını esas almıştır. Veriler, anlık gerçek verilerdir. Gerçekleri çarpıtmanın kimseye faydası yoktur" dedi.