Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sinirden köpürten o iftira ne? Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sinirden köpürten o iftira ne? Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya açıkladı
ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin ABD ve diğer ülkelerdeki ilaç şirketlerine 2.3 milyar dolar borcu olduğunu ve borcun ödenmemesi halinde şirketlerin Türkiye’den çıkabileceğini söylemesi tepki çekti. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Bakan Fahrettin Koca’nın konunun bahsi açılması üzerine çok sinirlendiğini söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü son yazısında “Bakan Koca’dan ABD Büyükelçisi’ne: ‘Yaptığı manipülasyon, ahlaki değil...' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Sarıkaya, yazısında Bakan Koca’ya, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield’ın Türkiye'deki devlet hastanelerinin Amerikan ilaç şirketlerine olan borçları ödenmezse, bu şirketlerin Türkiye piyasasından çıkabileceğini söylemesini sordu.

Koca’nın konunun bahsi açılması üzerine çok sinirlendiğini söyleyen Sarıkaya, “Sinirlendiğinde de burnunun iki yanından gözaltına doğru uzayan bölgesi kızarıyor” ifadelerini kullandı.

Muharrem Sarıkaya’nın konuya ilişkin ilgili yazısı şu şekilde:

“ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bir öncesi Büyükelçinin yaptığı açıklamalar dolayısıyla oldukça sıkıntılı bir süreç yaşamıştı.

Bundan dolayı da Büyükelçi’nin bir başka ülkeye atanması sonrası da uzun süre bu makam boş kalmış, sonunda David Satterfield’ın atanması onaylanmıştı.

Büyükelçi göreve geldiği günden bu yana basın önünde gözükmekten kaçındı, kısıtlı katılımlı toplantılarla yetindi.

Belki de ilk geniş katılımlı toplantısı olan DEİK’teki sözleri de hakkındaki tartışmayı tetiklemeye yetti.

Büyükelçi Satterfield, ABD’li şirketlerin Türkiye’den alacaklarının 2,3 milyar dolara çıktığını belirterek ödenmemesi halinde ilaç sevkiyatının durduracaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile dün salgınla ilgili bir süredir devam ettirdiği toplantıları izlemek üzere Samsun’a gelirken özel uçakta Büyükelçi’nin sözlerini sordum...

Bir şey dikkatimi çekti, bugüne kadar basın toplantılarında sinirleri alınmış gibi görünen Bakan Koca sinirlenebiliyormuş... Sinirlendiğinde de burnunun iki yanından gözaltına doğru uzayan bölgesi kızarıyor..."

İlgili Haberler