Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yok, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın: Bursa’da yoğun bakım yataklarında yer yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yok, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın: Bursa’da yoğun bakım yataklarında yer yok
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kentte dün gece entübe edilmesi gereken bir hastanın yer olmadığı için İstanbul'a sevk edildiğini belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımda, kentte vaka artışının olduğuna dikkat çekti. Aydın Bursalıları tedbirli olmaları konusunda uyarırken şu ifadeleri kullandı:

* Özellikle Kurban Bayramı’nda seyahat serbestliği ile insanların tatile gitmesi ve önlemleri bırakması sonucu şuan Bursa için örnek verdiğimizde, dün gece bir örnekten yola çıkarak söylüyorum, yoğun bakım yataklarında yer yok.

* Bir korona hastası entübe edilmesi gerekiyordu, yer bulunamadı ve İstanbul'a sevk edildi.

chp-milletvekili.jpg

VAKALAR PATLAYABİLİR

Vatandaşlara önlem çağrısında bulunan Aydın sözlerini şöyle bitirdi:

* Şu uyarıyı bir kez daha yapmak istiyorum. Bu virüs bitmedi, hastalık yenilmedi, bunun aşısı da bulunmadı. O yüzden maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat edelim.

* Herkes de şunu görüyorum, aman o taksın, aman bu dikkat etsin. Hayır kendimiz dikkat etmeliyiz. Sağlık çalışanları, doktorlar, eczacılar olağanüstü çaba gösteriyor.

* Hakkımızda çok basit üç kuralı yerine getirsin, yoksa yaz aylarında olmamıza rağmen bu kadar artan vakalar emin olun önümüzdeki günlerde patlayabilir. Üst seviyede önlem almaya davet ediyoruz.

SAĞLIK BAKANI YALANLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "hastaneler dolu" iddialarını yalanlayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur”

fahrettin-koca-012.jpg