Sağlık Bakanı Koca: "Bizdeki sağlık sistemi hiçbir ülkede yok"

Sağlık Bakanı Koca: "Bizdeki sağlık sistemi hiçbir ülkede yok"
İlaç bulunmakta zorluk çekildiğine yönelik iddiaları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bizdeki sağlık sistemi dünyanın hiçbir yerinde yok" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Koca, ''Piyasada bulunmayan ilaçlar ve ilaç sıkıntısıyla ilgili çıkan bir takım iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine şunları kaydetti: 

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE SAĞLIK SİSTEMİ YOK'

"Piyasada bulunmayan ilaçlar konusu çok gündem olan bir konu ve biz Sağlık Bakanlığı olarak asla hiç bir hastamızın ilaçsız bırakılmasından yana değiliz. Sosyal Sigorta Kurumu en geniş kapsayıcılığı ile birlikte 81 milyonu da içine alan bir sigorta sistemi. Dünya'nın hiç bir yerinde böyle bir sağlık sistemi yok. İlaçta ise ruhsatlı olan yani İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan ruhsat almış herkesin ve ruhsatlı olan her ilacın mutlak SGK tarafından ödenebilmesi sağlanıyor. Bunlarda hiç bir sorun yok.

Bunun dışında ruhsatlı olmayıp daha çok herhangi bir çalışma sonrası literatürde geçen kanıta dayalı dediğimiz ama ruhsatı alınmamış olan fakat yurt dışında olup hala rutin kullanıma girmeyen ilaçları bile ilgili hekim 'fayda görebilir' diye yazdığında bunu da geri ödeme sistemi olan SGK ödüyor. Bunun için geçen yıl ödenen toplam miktar 3 milyar TL'yi geçti."

İlgili Haberler