Sağlık Bakanı yarın istifa eder

12. yüzyıldan bu yana doktorlar "Hipokrat Yemini" ederler. Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca ettiği bu yemini hatırlayınca topluma verdiği yanlış ya da eksik bilgiler nedeniyle bence yarın istifa eder. Etmezse artık verdiği rakamlara ve söylediği sözlere hiç kimse inanmaz…

İşte 900 yıldır uygulanan Hipokrat yemini şöyle:

* "Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı statü, hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma,

* Hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma,

* Hastalarımı memnun edeceğime,

* İnsan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime,

* Mesleğim dolayısıyla öğrendiğim küçük sırları saklayacağıma,

* Hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı ve sevgi göstereceğime,

* Dil, din, milliyet, cinsiyet, takım, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime,

*Mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."

***

Değerli okurlarım,

Türk Tabipler Bitliğinin önceki yönetimi günde 25 bin kişinin hasta olduğunu açıklayıp, "Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz" diye eleştirince kıyamet koptu.

Koalisyonun küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dedi ki;

"Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur.

Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik hükümete yönelik ''Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz'' eylemi haince bir tertiptir."

1 Ekim 2020''de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu dedi ki;

"Rakamlarla oynayarak, gerçekleri saklayarak krizi yönetemezsiniz.

Koronavirüs rakamlarının hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Dürüst olacaksınız, şeffaf olacaksınız ki insanlar size inansın, size güvensin. Vaka sayısı, hasta sayısı ayrı diyerek aklımızla dalga geçmeyin…"

Ve ilk kez gerçek rakamları açıklayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 25 Kasım tarihinde dedi ki;

* "6 bin 814''ü semptomatik olmak üzere toplam 28 bin 351 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 168 artarak 12 bin 840''a yükseldi."

İşte bu yüzden Hipokrat Yeminini anımsattım Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca''ya…

***

Değerli okurlarım,

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın eşi Emine Erdoğan, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla "Şiddetle Mücadelede Televizyon Dizilerinin Rolü" konulu programda konuştu.

Emine Hanımın konuşmasını dinlerken şöyle düşündüm:

"Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" diye tüm siyasetçilere de mesaj vermiş olabilir mi?

Ya da siyasetçiler uyarladığım şu cümlelerden ders alırlar mı?

Emine Erdoğan''ın orijinal bazı cümlelerindeki bazı kelimeleri altı çizgili ve siyah kelimeler ile değiştirerek tüm siyasetçilere gönderme yapayım:

Siyasilere yönelik şiddet sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde karşımıza çıkan büyük bir yara, hatta bir anlamda küresel bir pandemidir.

Bir siyasetçiye kalkan el, hepimize kalkıyor. Bir siyasetçiden dökülen bir damla kan, bizim de damarlarımızı boşaltıyor.

O yüzden siyasetçi ve şiddet kelimelerinin yan yana geldiği cümleler, sonsuza kadar ortadan kalkmadıkça huzurumuz tam olamaz. Bu sorunla mücadelede dur durak bilmeden çalışmak durumundayız. Daha da önemlisi, topyekun bir mücadele vermeliyiz. Devlet, sivil toplum, medya ve diğer tüm paydaşların bu mücadelede yerini alması gerekiyor.

Siyasetçilerin ağzından, kaleminden dökülecek en ufak bir sözün, göstereceğiniz örnekliğin değerine paha biçilemez.

Dolayısıyla istedik ki siyasetçilerin ve bilhassa söylemlerinin şiddetle mücadelede etkin bir araç haline gelmesi için ortak bir akıl oluşturalım.

Siz de takdir edersiniz ki siyaset dilinin, maalesef şiddeti besleyen bir yanı var.

Ne olur insanlık onurunu siyasete kurban etmeyelim. Katiller, mafya babaları, zorbalar rol model gibi lanse edilmesin.

Değerli okurlarım,

Bugün saat 11.00''de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Yeniçağ-TV''de canlı yayın konuğum olacak. Youtube kanalından izleyebilir, ücretsiz abone olabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları