Sağlık Bakanlığı 10 ay sonra idrak etti. Sabah şerifleriniz hayırlı olsun sayın yetkililer. Elini kolunu sallaya sallaya gelen turistlere artık PCR testi yapılacak

Sağlık Bakanlığı 10 ay sonra idrak etti. Sabah şerifleriniz hayırlı olsun sayın yetkililer. Elini kolunu sallaya sallaya gelen turistlere artık PCR testi yapılacak
Sağlık Bakanlığı'nın havalimanlarında ve hudut kapılarında PCR sonucu gösterme zorunluluğu getirmesi takdir edildiği kadar, zamanlaması nedeniyle de eleştirilere neden oldu.

Korona virüsün ülkemizde ilk görüldüğü Mart ayından itibaren alınan birçok tedbir vatandaşın zor şartlar yaşamasına neden olurken turistler için herhangi bir kısıtlama uygulanmaması tepkilere neden olmuştu.
Kısıtlama günlerinde vatandaşlar evlerine kapanmak zorunda bırakılırken Türkiye''de sokakların Turistlere ve Suriyeli sığınmacılara kaldığı görüntüler gündemdeki yerini korumaya devam etti.
Öte yandan yurt dışından gelen yolculardan PCR testi zorunluluğu olmaması da eleştirilen konular
arasında yer alıyordu.
Haziran ayı başlarında havalimanlarına mobil PCR testi istasyonları kurulurken, turistlerin ya da dış hat yolcularının test yaptırma zorunluluğu bulunmuyordu.
Sağlık Bakanlığı salgının Türkiye''de görülmesinden yaklaşık 10 ay sonra dış hat yolcuları için PCR testi gösterme zorunluluğu getirdi. 

Türkiye''ye gelen tüm dış hat yolcularına ve hudut kapılarında son 72 saat içerisinde alınmış PCR test sonuçlarını gösterme zorunluluğu uygulaması bugün uygulanmaya başlandı.
Türkiye''de son 3 ayda artan vakalara rağmen söz konusu uygulamanın pandemi sürecinde uygulanmaması ise tartışmaları beraberinde getirdi.
Öte yandan THY''nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklama yapılmıştı:
"Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya Türkiye aktarmalı olarak başka bir ülkeye yapılacak uçuşlarda, uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin yerel tarih ve saatleri ile 30 Aralık 2020 saat 00.00 itibarıyla, Türkiye''deki regülasyon gereği, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. 6 yaş altı yolcularımız için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır." 
Transit yolcuların PCR testi gerekliliği, yaş sınırı ve süre yönlendirmeleri bakımından varış ülkesi kurallarını da ayrıca dikkate almaları gerekiyor.
Basılı olarak ya da dijital ortamdaki negatif PCR test sonucunu ibraz etmeyen yolcular, uçuşa kabul edilmeyecek.

 

İlgili Haberler