Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman olacak

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman olacak
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Acil tıp teknisyeni, veri analizi yapan işletmen, ambulans şoförü, yardımcı klinik elemanı alımı ne zaman olacak? Merak konusu oldu

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman olacak? Soruları bugün Bakan Fahrettin Koca tarafından yanıt bulmuş oldu. Bakanlık bünyesine, Acil tıp teknisyeni, veri analizi yapan işletmen, ambulans şoförü, yardımcı klinik elemanı gibi alanlarda hizmet yapacak 6 bin 500 kişinin alınacağını ve 2019 yılında da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere yaklaşık 25 bin sağlık personelinin atamasını yapacağını bildirdi. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN

Bakan Fahrettin Koca bu ay sonunda alım yapacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığına bu yıl sonuna kadar toplam 10 bin kişi alınacağını belirten Koca, "3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak." dedi.Bakan Koca, gelecek yıl yapılacak sağlık çalışanı alımlarına ilişkin de şu bilgileri verdi:"Şu ana kadar 8 şehir hastanemiz hasta kabulüne başladı. Yakın zamanda Bilkent Şehir Hastanemiz de hasta kabulüne başlayacak. 2019'da açmayı planladığımız şehir hastanelerimiz ve kendi genel bütçemizden yaptığımız hastanelerimizin açılışı da olacak.Bu çerçevede, 2019 içinde olabilecek alımlarla ilgili de bir çalışma içindeyiz. 25 bine yakın pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacılar olmak üzere alımlar söz konusu olacak. Bunun dışındaki sağlık çalışanlarıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor." 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen binlerce vatandaş, branşına göre çıkacak olan iş ilanını kontrol ederek https://www.saglik.gov.tr/TR,11694/duyurular-personel.html adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.