Sağlık Bakanlığı yayınladı! Bu 4 gruba korona virüs aşısı önerilmeyecek

Sağlık Bakanlığı yayınladı! Bu 4 gruba korona virüs aşısı önerilmeyecek
Sağlık Bakanlığı, korona virüsle aşısıyla ilgili "Kimlere inaktif Kovid-19 aşısı önerilmemektedir?" sorusuna yanıt verdi. Korona virüs geçirmiş olanlara, hamilelere, emziren annelere ve çocuklara aşı yapılacak mı?

Sağlık Bakanlığı, korona virüsle aşısıyla ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verdi. Aşının ne kadar koruyacağı, korona virüs geçirmiş olanlar, hamileler ve çocuklara aşı yapılıp yapılmayacağına yönelik soruların yanıtları Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yayınlandı.

Açıklama şöyle: 

"Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş öncelikli risk grubunda 18 yaş altındaki kişiler yer almadığından şu an için bu gruba Kovid-19 aşısı uygulanmayacaktır.

Gebelikte inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

Emzirme döneminde inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

İnaktif Kovid-19 aşısı, PCR testi ile Kovid-19 tanısı almış kişilere ve aşı yaptırmadan önceki 10 gün içerisinde bir Kovid-19 vakasıyla temas etmiş kişilere uygulanmayacaktır."