Sağlık Bakanlığı'na orta yapıldı, Bakanlık da 90'a çaktı

Sağlık Bakanlığı'na orta yapıldı, Bakanlık da 90'a çaktı
İsveç’te korona virüse yakalanmasının ardından Türkiye’deki bazı hastalarda da uygulanan “evde tedavi yöntemi” yapılmasına karar verilen ve daha sonra ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Emrullah Gülüşken’in kızının ifadeleri arasındaki çelişki dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa'da yaşayan vatandaşından acil yardım çağrısı alınca, devlet olarak devlet olarak hemen yardıma gitti ancak şöyle bir olay gelişti.

İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık 2 hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı yaşamaya başladı. Ancak hastaneden herhangi bir geri dönüş olmadı. İki gün önce ambulansla hastaneye kaldırılan Gülüşen’in korona virüsü testi pozitif çıkmasına rağmen hastaneden geri evine gönderildiği iddia edilmişti.

Leyla Gülüşken CNN Türk’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri  kullandı “Durumu ciddileşince hastaneyi aradık. Ateşi kırıktı hastaneyi aramak zorunda kaldık ve durumun ciddi olduğunu belirttim o zaman bir doktor gönderdiler eve doktor gelip kontrol ettikten sonra durumun gerçekten ciddi olduğunu görünce eve  ambulans çağırıldı. Ambulansla babam hastaneye götürüldü biz babamla birlikte olamadık yasaktı. Bundan 1 saat sonra babam beni aradı COVİT 19 teşhisinin konulduğunu söyledi. “Kızım gelip beni alır mısın?” dedi.  “Hastanede yatamıyorum”dedi. Bu duruma ben tepki gösterdim. Doktorla konuştum doktor bana, durumunun çok ciddi olmadığını, daha akciğerlere kadar inmediğini nefes alabildiğini söyledi. Ben de ilaç tedavisini sorduğumda sadece ağrı kesici verileceğini söyledi” 

İsveç’in eve gönderme tedavi yöntemini Türkiye’nin yoğun olarak kullandığı bir yöntem olduğu biliniyor. Açıklamadan da anlaşılacağı üzere İsveç’te hiçte öyle ilk anlatıldığı gibi bir vurdumduymazlık yapmadığını, Türkiye’de de olduğu gibi hasta çok ağır değilse evine gönderildiği bir uygulama mevcut.

emrullah-guluyken-ve-uc-cocuyu-ankara-yehir-hastanesine-getirildi-6.jpg

emrullah-guluyken-ve-uc-cocuyu-ankara-yehir-hastanesine-getirildi-3.jpg

Leyla Gülüşken’in twitter hesabında yaptığı çağrı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cevap vermesi, ambulans uçağın İsveç’e gitmesi, hastayı alıp dönmesi tam anlamıyla baş döndürücü bir hızla gerçekleşti.

Son yılların en verimli şovu olarak değerlendirilen Emrullah Gülüşken olayı tarihe not olarak düşüldü.

emrullah-guluyken-ve-uc-cocuyu-ankara-yehir-hastanesine-getirildi-1.jpg

İsveç’te korona virüse yakalanmasının ardından Türkiye’deki bazı hastalarda da uygulanan “evde tedavi yöntemi” yapılmasına karar verilen ve daha sonra ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Emrullah Gülüşken’in kızlarının ifadeleri arasındaki çelişki dikkat çekti.

SAĞLIK BAKANLIĞI JET HIZIYLA DAVRANDI

Leyla Gülüşken’in Twitter hesabında yaptığı çağrı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cevap vermesi, ambulans uçağın İsveç’e gitmesi, hastayı alıp dönmesi tam anlamıyla baş döndürücü bir hızla gerçekleşti.

leylakardesler.jpg

“TATİLE GELİRİM ELBET”

Öte yandan Leyla Gülüşken katıldığı HaberTürk canlı yayınında ise Okan Ateş’in “Türkiye’ye gelmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, “Yollar açılırsa tatile gelirim elbet. Ben çok eminim. Babam iyileşerek gelecek” dedi.

İlgili Haberler