Sağlık Bakanlığı’ndan doktor istifası açıklaması

Sağlık Bakanlığı’ndan doktor istifası açıklaması
Sağlık Bakanlığı'nca, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı 2 doktorun istifasının onaylandığı, doktorların hastaların mağduriyet yaşamaması için ayrılışlarını geciktirdikleri belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli tıbbi onkoloji uzmanı 2 doktorun istifasının, usulüne uygun olarak değerlendirildiği ve onaylandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında 'Kanser hastaları doktorsuz kaldı' başlığıyla haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı 2 doktorun istifasının, usulüne uygun olarak değerlendirildiği ve onaylandığı belirtilen açıklamada, istifası onaylanan uzman doktorların, hastaların mağduriyet yaşamaması için ayrılışlarını geciktirdikleri aktarıldı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nce, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bir ay süreyle tıbbi onkoloji uzmanı görevlendirmesi yapıldığı da kaydedilen açıklamada, Bakanlık ve İl Müdürlüğü'nün hastaların tedavi sürecince herhangi bir aksaklık yaşamaması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceği ifade edildi.