“Kolları sıvıyoruz” Sağlık Bakanlığı’ndan yeni aşı kampanyası

“Kolları sıvıyoruz” Sağlık Bakanlığı’ndan yeni aşı kampanyası
Sağlık Bakanlığı, korona virüs ile mücadele kapsamında yürütülen aşılama çalışmaları için yeni bir kampanya başlattı. “Kolları sıvıyoruz" sloganıyla yola çıkılan kampanyada, televizyonlarda gösterilmek üzere de 8 adet kamu spotu hazırlandı.

“Kolları sıvıyoruz” Sağlık Bakanlığı’ndan yeni aşı kampanyası

Sağlık Bakanlığınca korona virüs ile mücadele kapsamında yürütülen aşılama çalışmaları için yeni bir kampanya başlatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kampanya için hazırlanan kamu spotunu sosyal medya hesabından, "Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz" mesajıyla paylaştı.

Kampanya özelinde toplam 8 kamu spotu hazırlandı. Hazırlanan kamu spotları, bugünden itibaren televizyon kanallarında gösterilecek.

Covid-19 salgınından önceki hayata geri dönülebilmesi için aşılamanın öneminin vurgulandığı kamu spotları, "Eski normallerimize yeniden dönmek, işleri tekrar yoluna koymak, koronavirüsün yıkıcı etkilerinden korunmak için kollarımızı sıvıyoruz." ifadeleriyle başlıyor.

Aşılama çalışmalarına ilişkin çeşitli bilgilerin yer aldığı videolarda, aşının ikinci dozunun yapılmasının ardından bağışıklığın gelişmesinin genellikle birkaç hafta sürdüğü, aşılanan kişilerin, korunsalar bile virüsü almaları durumunda başkalarına bulaştırabileceği uyarıları yapılıyor.