Sadece 15 günde bir 7 adet aşı geliyor iddiası

Sadece 15 günde bir 7 adet aşı geliyor iddiası
Korona virüs vakalarının artması üzerine sağlık ocaklarında zatürre aşısı belirsizliği yaşanıyor. Aşı için gelen vatandaşlara ileri tarihe gün verildiği belirtildi.

Sonbaharla birlikte diğer virüslerin de etkili olacağını ve korona virüsle aynı belirtileri gösterdiği için sıkıntılar yaşanabileceğini belirten uzmanlar özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilerin zatürre aşısı yaptırmasını tavsiye ediyor. Ancak aşı olmak için sağlık ocağına gelenlerin aşı bulamadığı iddia edildi.

15 GÜNDE BİR 7 TANE AŞI GELİYOR

Aşı olmak için sağlık ocaklarına gelen vatandaşlara yeterince aşı dozu olmaması sebebiyle ileri tarihlere gün verildi. Sağlık ocağı yetkilileri 15 günde bir 7 tane aşının geldiği iddia edildi.

ZATÜRRE AŞISI KARABORSAYA DÜŞTÜ İDDİASI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, zatürre aşısının piyasaya zaman zaman az miktarda geldiğini fakat piyasayı rahatlatacak ölçüde verilmediğini söyledi.

Çok fazla kişi tarafından korona virüs nedeniyle zatürre aşısının arandığını belirten Çolak, geçmişte ise bu aşıların çok sık kullanılmadığına dikkat çekti. Çolak, "Piyasada bulunma konusunda bir daralma var. İlaç firmaları ile yaptığımız görüşme doğrultusunda bu ayın sonuna doğru zatürre aşılarının kısmi de olsa piyasaya verileceğini ifade ediyorlar. Grip aşıları da Ekim'in 15'i gibi piyasaya sunulacak yine firmalardan edindiğimiz bilgi bu. Dolayısıyla gripte de bir piyasa rahatlaması olacak; ama geçen yıl 1,5 milyon doz grip aşısı kullanılmıştı. Bu sene de 1,5 milyon ünitenin geleceğini ifade ediyor ilaç firmaları. Ama Covid-19 ile birlikte bunun 3-4 katı ihtiyaç çıkacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte hem zatürrede hem de grip aşısında ciddi bir sıkıntı kapıda bekliyor" dedi.

350 TL'LİK AŞI KARABORSADA 1000 TL

Şu an piyasada bulunamayan zatürre aşısının karaborsaya düştüğü belirtildi. 350 TL'lik ilacın 1000 TL'ye yükseldi ve eylül-ekimde gelecek aşılar için her eczanede 200-300 kişilik isim listeleri oluştu. Ayrıca eczanedeki sırasını 1000 TL'ye satan kişiler olduğu iddiaları gündemde.