Sağlıkçılara harika yeni yıl armağanı

"Gazeteci de ağlar" ve "Özal''ın örnek alın, birbirinizi sevin" yazılarım beklemediğim kadar ilgi gördü. Her gün siyaset yazmak ve siyasi kulisleri aktarmak dışında da sosyal konuları yazmam konusunda ilk öneri Deneme Liseli değerli kardeşim Esen Kale''den geldi. Gelen yüzlerce mesajdan etkilenerek kendime vazife edindim.

***

Değerli okurlarım,

Değerli ağabeyim, emlak müşaviri, yazar Salim Taşçı''nın "Küs Topraklar" kitabını bir solukta okudum.

Salim ağabeyimin gazetecilik anısı tam bir ibret vesikası:

"Yeni bir gazetede işe başladığımın ikinci haftasında elinde iki kutu çikolata ile eski şefim ziyaretime geldi. Hayırlı olsun faslından sonra bir kutu çikolatayı bana, diğerini de yeni şefime vermemi söyledi ve başladı bana nasihat etmeye.

"Bak Gürbüz, benim gibi olma sakın. Yandaşlığın sonu yokmuş. Miadım dolmuş olacak ki kirli bir peçete gibi kaldırıp attılar. Ben sandım ki bu devran hep böyle gidecek. Demek ki menfaatin de bir limiti varmış. ''Bu adamdan bundan sonra menfaat elde edemeyiz.'' deyip kaldırıp atıyorlar.

Sen sen ol, kimsenin dümen suyuna gitme, kalemini politize etme. Ben, yandaşlıktan ötürü yerini bile bilmediğim bir yere yönetim kurulu üyesi yapıldım.

Önceleri sırtım sıvazlanırken sonrasında tekmeyi yedim. Şimdi şefine söylesen de sizin gazeteye dışarıdan yazı yazsam."

Eski şefimi gazete binasının dışına kadar uğurladım. Yeni şefime de eski şefimin dileğini söyledim çikolatayı uzatırken şefim; "Söyle o adama, kesinlikle yandaşlığın kitabını yazsın. Gürbüz, al bu çikolatayı çöp kutusuna at. Benim gırtlağımdan haram lokma geçmedi.

Şimdi kara kara eski şefime ''Yandaşlığın Kitabı''nı yazar mısın deyip dememeyi düşünüyorum."

***

Değerli okurlarım,

GDZ elektrik dağıtım şirketinin Basın ve Medya Uzmanı Elvan Topel, "Sağlık Çalışanlarının Yanındayız" başlıklı bir yazı ile fotoğraflar gönderdi.
orhan-014.jpg

Topel''in mesajı şöyle:

"Her fırsatta yaptıkları çalışmalar ile sağlık çalışanlarının yanında olduğunu gösteren şirket trafolarını sağlık çalışanlarının Pandemi sürecindeki çalışmaları için teşekkür mesajlı çalışmalar ile donatıyor.

Projenin amacı;  kendi canlarını hiçe sayarak fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına minnetlerini göstermektir…

Şirket sağlık çalışanları için VIP hat uygulamasını devreye alarak sağlık çalışanlarının saniyeler içerisinde kendilerine ulaşmasını sağladık.

GDZ elektriğin bu uygulaması sağlık çalışanlarımıza ve bana harika bir yeni yıl armağanı oldu. Elvan Topel nezdinde tüm GDZ yönetimine ve çalışanlarına teşekkür eder, yeni yıllarını kutlarım…

***

Değerli okurlarım,

Efsane Günaydın Gazetesinde 10 yıl birlikte olduğumuz ve Yeniçağ''da da buluştuğumuz değerli ağabeyim ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz''ın yeni kitabı, "Demokrasi ve Kalkınmada Zor Geçit" çıktı.

Değerli hocam diyor ki;

"Demokrasiyi de kalkınmayı da belirleyen temel kavramlar içinde, hukukun üstünlüğü ve eğitim önemli yer tutar.

Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde, halkın refahı için GSYH''da büyüme tek başına yeterli olmaz. Ayrıca hukuk ve demokrasi değerleri de kapsayan ülke kalkınması sağlanmalıdır.

Popülizmde kaynaklar etkinlik kriterlerine göre değil, siyasi hedeflere göre dağıtıldığı için büyüme de sağlanamaz.

Despotik rejimlerde eğitim de diktatörün ideolojik çizgisinde olur. Eğitimsiz kalkınma sağlanamaz. Tarihi gerçekler bize, demokrasi, insan hakları ve siyasi özgürlüklerin gasp edildiği toplumlarda, toplumsal tepkilerin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Medyanın tamamıyla çöktüğü bir konjonktürde, kitabımın demokrasi ve kalkınmamız için, bir çoban ateşi anlamı taşıyacağına inanıyor; tarafsız ve objektif olmasına çalıştığım düşüncelerimin insanlık için demokrasi ve kalkınma bilincini bir adım ileri taşımasını umuyorum."

Harika değerlendirmeler olan bu kitabı da okumanızı öneriyorum…

Yazarın Diğer Yazıları