Çanakkale'de Herkes İçin Spor Federasyonunca, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, ''18 Mart Zafer Haftası 7'den 77'ye Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'' düzenlendi.

Yürüyüş öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Herkes İçin Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Küçükosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, spor yapanların daha sağlıklı, daha hareketli ve daha bilinçli olduğunun bilindiğini belirterek, ''Sporun yaygınlaştırılması, genel toplum sağlığının, dolayısıyla genel nüfusun içinde sağlıklı insan sayısının artmasını sağlayacaktır. İşte Herkes İçin Spor Federasyonu bunun için vardır'' dedi.

Federasyon Başkanı Göksel Arsoy'un Türk halkının sağlıklı toplum olması için çalıştığını da hatırlatan Küçükosmanoğlu, şunları kaydetti:
''Yüzyıllardır spor, ciddi zamanlar dışında kalan boş vakitlerin değerlendirilmesi olarak görülüyordu. Spor, yüzyılımızın başından itibaren uzmanlar tarafından ciddi bir aktivite olarak görülmeye başlandı. Federasyonumuzu diğer federasyonlardan ayıran en büyük özelliği her yaştan herkese araç ve gerece ihtiyaç duyulmadan her mekanda spor olanağı sunmasıdır. Spor sayesinde gelişmiş ülkelerin sağlık harcamalarında yüzde 20 oranında azalma olmuştur.''

Küçükosmanoğlu, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, ''Ulusumuzu tüm dünyaya destanlaştıran Çanakkale kahramanlarımızın hatırası önünde saygıyla eğiliyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından, cimnastik ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Ardından etkinliğe katılanlar, Cumhuriyet Meydanı ile Valilik arasındaki 3 kilometrelik parkurda yürüdüler. Yürüyüşe, Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Partal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Doğan Anşin ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.