Sağlıktaki atama tartışmalara neden oldu: Salgın ile alakası yok

Sağlıktaki atama tartışmalara neden oldu: Salgın ile alakası yok
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüs tedbirleri kapsamında sağlık personeli ihtiyacının giderilmesi için 32 bin alım yapılacağını açıklamıştı. Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist gibi bölümlere alım yapılacak olması ise tartışmalara neden oldu.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ / Özel haber

Çin’de patlak veren ve kısa sürede dünyaya yayılan korona virüs salgını Türkiye’yi de etkisi altına alıyor.

Son verilen bilgilere göre 44 kişi hayatını kaybederken ülkedeki tedbirlerde artırılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada salgın önlemleri kapsamında sağlık personeli ihtiyacını karşılamak için 32 bin atama yapılacağını duyurdu.

Bakan Koca “Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. 11.000'i Hemşire, 1.600'ü Ebe ve 4.687'si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

SALGIN İLE ALAKASI YOK

Öte yandan Koca’nın yaptığı açıklamaların ardından yeni bir tartışma gündeme geldi.

Alınacak sağlık personellerinin branşları tepkilere neden oldu. Korona virüs salgının baş gösterdiği ve sağlık personeline en çok ihtiyacın alındığı bir dönemde salgınla ilgisi olmayan branşlarda alımlar yapıldığı belirtildi.

Sosyal Çalışmacı, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist gibi acil durum ihtiyacıyla ilişkisi olmayan branşlarda alım yapılıyor olması sağlıkçılar arasında da tepkilere neden oldu.