Şahan Gökbakar güvenlik görevlisini işten çıkardığı iddiasına açıklama

Şahan Gökbakar güvenlik görevlisini işten çıkardığı iddiasına açıklama
Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar’ın Çamaşırhane adlı film şirketinde çalışan güvenlik görevlisi genç, grip olunca koronavirüse yakalandığı gerekçesiyle işten atıldı. Üstelik çalışan S.D.’nin işten atılma nedeni ‘Kötü ahlak’ olarak gösterildi. S.D., savcılığa suç duyurusunda bulundu

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın kardeşi Togan Gökbakar'la 2012 yılında kurduğu Çamaşırhane Film isimli şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki S.D.; koronavirüs olduğu gerekçesiyle işine son verildiği iddiasında bulundu.

'İSTİFA ET DİYE MOBBİNG YAPTILAR'

33 yaşındaki S.D., özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Genç adam, 2019 yılı Ağustos ayında şirket tarafından Çamaşırhane Film'e güvenlik görevlisi olarak gönderildi. İddiaya göre, S.D., şirkette görevi harici işlerde kullanılmaya başladı. Durumu bağlı olduğu güvenlik şirketine anlatan S.D.'ye 'O zaman istifanı yaz' denilerek mobbing uygulandı.

TEPKİ GÖRDÜ

Genç adam, 19 Mart'ta grip oldu. Bakırköy'deki devlet hastanesine giderek tedavi olan S.D., hastanenin iki gün rapor vermesinin ardından evinde dinlenmeye başladı. İşe geri dönen S.D., Çamaşırhane Film'den bağlı olduğu şirkete geri gönderildi. Nedenini anlayamayan genç adam şirket yetkililerinin, "Sen koronavirüs olmuşsun" tepkisiyle karşı karşıya kaldı. İşten de çıkarıldığını öğrenen S.D.; savcılığa başvurarak şirketin söz konusu eylemi nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. S.D. hem bağlı olduğu şirketten, hem de Çamaşırhane Film'den şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şahan Gökbakar'ın açıklaması;

"Çamaşırhane filmin kendi çalışanları listesinde güvenlik görevlisi bulunmamaktadır. Biz bu hizmeti dışarıdan alıyoruz. Güvenlik şirketiyle anlaşma yaparak o şirkete bağlı 3 ayrı güvenlik görevlisi oluşturuyor. Bu arkadaşların bazıları uzun bazıları kısa çalışıyor. Bu personelin tüm sorumluluğu o şirkete bağlı...

'MAAŞLARI AYNI ŞEKİLDE ÖDEDİK'

Ben koronavirüsün başlangıcında Çamaşırhane'deki tüm arkadaşların maaşlarını aynı şekilde ödemeye devam edeceğim demiştim. Bunu da dipnot olarak geçiyorum... Herkes maaşını aldı. Aynı zamanda ben bizzat bizim şirketimizde bordrolu olmayan güvenliğinin de maaşını alıp almadığını sorguladım. Maaşı veriyoruz size ödüyorlar mı diye! Durum bu... Herhangi bir güvenlik görevlisi bizim şirketimizde çalışmıyor.

Bu olay böyle yansıyınca ve tabii Sabah gazetesi olunca neyse araştırayım dedim. Securitas'a ulaştık ve bir açıklama aldım. 21 Mart'a kadar rapor alan çalışan 23 Mart'ta şube müdürüne kişisel nedenler dolayısıyla iş bırakmak istediğini söylemiş ve kendi isteğiyle işi bırakmış. Açıklama böyle diyor.

Bu vatan haini Şahan, ahlaksız Şahan bir güvenliği koronavirüsten işten atmış... Ne oldu şimdi? Bir araştır! Ara!"

'BELEDİYE SEÇİMLERİ ZAMANI...'

Şahan hakkında çıkan diğer haberlerle ilgili de şunları söyledi: "Benim herhangi bir siyasi partiyle bağım yok. Kaz Dağlarıyla ilgili yaptığımız destek sebebiyle hakkımda vatan haini dendi. Kaz dağlarında bir tek kibrit çöpüm yok. Dikili ağacım vardır belki... Villam olmadan da konuşuyorum...

Veyahut belediye seçimleri... Beni hiç ilgilendirmiyor Ekrem bey mi Binali bey mi? Ben mizah yaptım taklit yaptım... İşim bu... Bu konuyla ilgili ben taraf değilim... Orada yapılan şey yanlıştı tepkimi gösterdim... Geçti gitti... Gezi olaylarındaki tavrım da netti. Özeti uzun yıllardır bu işler böyle... Ben nasıl bir insansam öyleyim... Fikrimi söylemeye devam edeceğim. Bu türlü haberleri de artık yeni normalleşme sürecimizde medyamızda normalleşsin."