'İş adamının vergi borcunu siliyorsun öğrencinin borcunu yapılandırıyorsun!' |Şahan Gökbakar'dan sert tepki

'İş adamının vergi borcunu siliyorsun öğrencinin borcunu yapılandırıyorsun!' |Şahan Gökbakar'dan sert tepki
Oyuncu Şahan Gökbakar sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım" dedi. İşte ayrıntılar...

Türkiye''nin gündemine oturan üniversite öğrencilerinin KYK kredi borçları ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. KYK kredi borçları sorunu çözüldü, açıklamayı kabine toplantısı sonrası (yarın) Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Erdoğan''ın düzenlemeye ilişkin "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleri dikkat çekmişti. Yeni bir faiz hesaplaması ya da yeni bir ödeme takvimi gibi seçenekler masada.

"Yapılandırma falan değil, silmeniz lazım"

KYK kredilerinde, anaparanın dört katına çıkan faizlerle karşılaşan üniversite mezunları tepki göstermişti. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar,  konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Gökbakar, "Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım" dedi.

Gökbakar''ın açıklamaları şu şekilde:

"Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım. Somali''ye 1milyar dolar, sığınmacıya 40 milyar dolar, iş insanının vergi borcunu sil 1milyar dolar... Ama 27 bin TL verdiğin üniversite öğrencisinden, kendi evladından, faizle 70-80 bin TL iste! Akıl almıyor, vicdan kabul etmiyor. Borçların silinmesi derken ana paradan bahsetmiyorum tabi ki... Faizin silinmesinden bahsediyorum. 27 bin TL ana kredinin, geri alınırken faizle 80-90 binTL olması olacak şey değil..."

Öte yandan; iktidarın son dönemde yaptığı tüm atılımlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllardır çözmenin yolunu gösterdiği konulardan ibaret olması dikkat çekti.

3600 ek gösterge de bunlardan biriyken daha önce Kılıçdaroğlu’nun yapmayı vaat ettiği, taşeron işçiliğin kaldırılması, emekliye ikramiye sözü, asgari ücretlerdeki 2 bin lira sınırı, asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin önerisi, TRT payının kaldırılması daha sonradan AKP iktidarı tarafından gerçekleştirildi.

İlgili Haberler