Darıca ve Şarköy'de denize girmeyin uyarısı

Darıca ve Şarköy'de denize girmeyin uyarısı
Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj Darıca ve Şarköy sahillerinin de deniz salyasıyla kaplanmasına neden oldu.

İki ilçede ‘denize girmeyin’ uyarısı

DHA’nın haberine göre, İzmit Körfezi’nde müsilaj etkili olurken, Darıca sahilleri de deniz salyasıyla kaplandı. Yapılan temizlik çalışmalarına rağmen yeniden müsilaj, ortaya çıktı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Darıca sahiline ‘Denize girmek tehlikeli ve yasaktır’ yazılı tabelalar koydu. Zabıta ekipleri ayrıca araçlardan ''Lütfen dikkat, Darıca sahilde denize girmek yasaktır'' diye anonslar yaptı.

Darıca Bayramoğlu sahilinde ise sudan numuneler alındığı, çıkacak sonuçlara göre karar verileceği belirtildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de müsilaj nedeniyle Şarköy ilçesinde bulunan mavi bayraklı 6 plaja, ''Tüm halkımıza önemle duyurulur'' başlığını taşıyan levhalar asılarak denize girmemeleri yönünde uyarı levhaları astı.

Levhalarda, "Marmara Denizi''nde yaşanan müsilaj sorunu nedeniyle mavi bayraklı plajlarımız; bakanlıklar tarafından bilimsel olarak müsilajın denize girenlerin sağlığı üzerine etkileri belirlenerek açıklanana kadar faaliyet göstermeyecek ve bu plajlarda can kurtaran dahil hizmet verilmeyecektir. Denize girilmesi halinde tüm sorumluluk denize giren vatandaşlarımızın kendilerine aittir" yazısı yer aldı.

DENİZE GİRMEYİ SÜRDÜRÜYORLAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi''nin uyarısına rağmen, halkın mavi bayraklı plajlarda denize girdiği görüldü.

Şarköy''de yaşayan Hatice Kıyık, alınan önlemlerin önemli olduğunu belirterek, "Dün ve bugün girdik denize. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Ama kirli geldiğinde çıkıyoruz tabii. Salya dün akşam çoktu. Çay içerken bile korktum ve kaçtım. Bayağı bir kötüydü" dedi.

İlgili Haberler