Sahte 'Dolar'la protesto

Sahte 'Dolar'la protesto
Erdoğan'ın "yastık altındaki dolarları bozdurup TL ya da altına çevirin" çağrısı üzerine Adana'da bir vatandaş, 1 dolarlık banknotları yakarak dövizdeki artışa neden olanlara tepki gösterdi. Ancak yakılan dolarların sahte olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı’nın ‘doları TL ya da altına çevirin’ çağrısına vatandaşlardan destek gelmeye devam ediyor. Dolar bozdurana bedava saç-sakal tıraşı, bedava ekmek, bedava yemek, ücretsiz mezar taşı derken ‘dolar kampanyaları’ ilginç görüntülere sahne olmayı sürdürüyor.

ADANA’DA YAŞLI AMCA DOLAR YAKTI

Son olarak Adana’daki yaşlı bir amca, eline aldığı bir deste 1 dolarını hem doların yükselişine hem de FETÖ’ye tepki olarak sokak ortasına çakmakla yaktı. Dolarları tek tek yakarken çevredeki vatandaşlar da destek verdi.  Cumhurbaşkanı’nın çağrısına uyarak bin dolarını bozdurduğunu, elinde bulunan 1 dolarları ise yaktığını belirten yaşlı amca, “Bu 1 dolarları ruhunu 1 dolara satmış FETÖ’cülere tepki olarak yakıyorum. Ayrıca vatana, millete ve Cumhurbaşkanımıza destek olsun diye yakıyorum. Bizim bunların parasına ihtiyacımız yok. Bütün zorluklara göğüs gerdik bunun da üstesinden geleceğiz” dedi. Haber ajansları da ‘bu anlamlı’ protestoyu haberleştirdi.

SAHTE ÇIKTI!

Ancak habere ilişkin görsellere dikkatli bir şekilde bakıldığında yakılan dolarların sahte olduğu ortaya çıktı. Yani yaşlı amca, hem protestosuyla haber olmayı başardı hem de bunun için ‘bedel’ ödememiş oldu.