PCR testi sahtekarlığına ikinci darbe

PCR testi sahtekarlığına ikinci darbe
İstanbul'da korona virüs sahte negatif test sonucu belgesi satan şebekeye 2. kez operasyon düzenlendi. Önceki gün düzenlenen operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda sahte negatif belgesi, sürüntü çubuğu, PCR testi ele geçirildi. 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 24 Şubat''ta kent genelinde yurt dışı bağlantılı sahte Kovid-19 raporu düzenleyen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti. Şüphelilerin doktor rolü yaparak korona virüs testi yaptırmak için gelen kişilerden sokakta veya turizm acentesi içerisinde sürüntü örneği aldığı, kişiler uzaklaşınca örneği çöpe attığı anlar polis kamerasına yansımıştı. Suç örgütünün, sahte korona virüs test sonuçlarını online olarak kare kod sistemiyle teyit alınabilmesi amacıyla web sitesi kurdukları, müşterilere sahte negatif rapor çıkardıkları, bu sahte raporun kare kod ile doğrulanması yapılmak istendiğinde yine aynı web sitesine yönlendirilerek teyit yapılabildiği, raporlarda Sağlık Bakanlığının amblem ve başlıklarının gerçek raporda olması gerektiği gibi dizayn edildiği, imza ve kaşe kısmında aktif olarak görev yapan doktor isimlerinin kullanıldığı tespit edilmişti. Şüphelilerin rapor için 150 ile 300 dolar arasında para aldıkları belirlenmişti. Polis, İstanbul''da 8 adrese düzenlediği operasyonda aralarında örgüt lideri olduğu öne sürülen N.M''nin de bulunduğu 12 şüpheliyi yakalamış adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3''ü tutuklanırken, 9''u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ŞEBEKEYE 2''NCİ DARBE

Mali şube polisi, önceki gün Esenler ''de şebekeye ait 4 ayrı adrese ikinci dalga operasyon düzenlendi. Şebeke üyeleri," ve turizm acentelerinin yoğun olduğu bölgelerde kara, deniz ve hava yolu araçları ile seyahat etme gereksinimi olan kişilere yüksek meblağlar karşılığında sahte Negatif korona raporu düzenledikleri tespit edildi. Operasyonda, E.K, M.S. ve B.F. isimli kişiler gözaltına alındı. Şüphelilerin adresinde yapılan aramalarda çok sayıda korona virüs test kiti, korona virüs sürüntü çubuğu ve korona virüs negatif test sonucu olan belgeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adli makamlarca serbest kalırken, ele geçirirken malzemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü''nde sergilendi. (DHA