İşte sahurda tok tutacak besinler

İşte sahurda tok tutacak besinler
Beslenme düzeninin tamamen değiştiği Ramazan ayında vatandaşlar her gün sahurda ne yemesi gerektiğini araştırıyor. Sahurda tok tutacak besinler neler? Oruçluyken acıkmamak için sahurda ne yemeliyiz? Ramazan'da tok tutan bazı besinleri sizler için araştırdık. Susamamak için ne yemeliyiz? Detaylar haberimizde…

YUMURTA

TV100’ün haberine göre; Proteinler, vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere besinler açısından son derece zengindir. Yumurtayı, mideyi rahatsız etmemesi ve kilo almamak için haşlanmış olarak tercih etmelisiniz. 1 veya 2 yumurta sizin iftara kadar tok olmanızı ve enerjinizin yüksek olmasını sağlar.

SÜT VE YOĞURT

Süt ve yoğurt vatandaşlar tarafından sahurda tok tutan ve susatmayan yiyecekler arasında en çok tüketilen besinlerdir. Ayrıca yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Şeker miktarı yüksek besinler acıkma hissinizi arttırır. Sahurda sofralarınızda mutlaka süt ve yoğurda yer verin.

YULAF

Kalorisi düşük, doyuruculuğu yüksek bir besin olan yulaf gün boyu acıkmanıza engel olacak. Farklı ve lezzetli tariflerle sahur sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecektir.

PEYNİR

Peynir, sahur sofranız için iyi bir protein kaynağıdır. Fakat dikkat etmeniz gereken püf nokta peynirinizin tuzlu olmamasıdır. Eğer tuzlu peyniriniz varsa telaş etmeyin. Peynirinizi bir miktar suyun içerisinde bekletin ve tokluğunuzun keyfini çıkarın.