Şair ve yazar Ataol Behramoğlu yöneticilerin oyuncağı değiliz diyerek isyan etti, o yasağa karşı dava açtı!

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu yöneticilerin oyuncağı değiliz diyerek isyan etti, o yasağa karşı dava açtı!
Ünlü Şair ve yazar Ataol Behramoğlu korona virüs salgını önlemleri nedeniyle alınan 65 yaş yasağına karşı dava açtığını duyurdu.

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının anayasanın ve temel insan haklarının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek uygulamanın durdurulması talebiyle dava açtı.

'KEYFİ BİR UYGULAMA'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklama yapan Behramoğlu, kısıtlamanın bilimsel bir gerekçesi olmadığını vurgulayarak, “Başka hiçbir ülkede böyle bir uygulama yoktur. Bir grup insanın bu keyfi uygulamayla yaşam haklarını sınırlamak haksızlıktır. Üstü örtülü olarak da olsa, ‘zaten şunun şurasında ne kadar ömrünüz var, dışarıda ne yapacaksınız, oturun oturduğunuz yerde’ demektir. Evde oturma döneminde bu yaş gruplarından insanlar arasında kovid’den ölümlerde eksilme olmadığı gibi normal ölümlerinde artış olduğundan kuşku duymuyorum” dedi.

'YÖNETİCİLERİN OYUNCAĞI DEĞİLİZ'

65 yaş ve üstü yurttaşların, yöneticilerin oyuncağı olmadığını belirten Behramoğlu, “Bu yaş gruplarından insanları, lütfedilip izin verilen saatlerde topluca gördüğümde, yalıtılmış, toplum dışına atılmış görünümleri beni üzüyor” ifadelerini kullandı.