Sakın böyle pişirmeyin! Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek açıkladı

Sakın böyle pişirmeyin!  Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek açıkladı
Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, kansere karşı da koruyuculuk sağlayan besinler arasında yer alan brokolinin pişirilme şekli ile ilgili açıklamada bulundu. Örnek, ““Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm bu özelliklerini maalesef yitirmiş oluyor” dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanları, doğru tüketildiği takdirde birçok ürünün kansere karşı etkili olduğunu belirtiyor. O ürünlerden biri de brokoli… Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, brokolinin nasıl pişirilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Global’e konuşan Örnek, “Brokoli, vitamin deposu ve antioksidan olma özelliğinin yanı sıra ‘’glukosinolatlar’’ denen etkili bileşenleri de içeriyor. Bu bileşiklerden özellikle “sülforafan” ve“indol-3-karbinol”ün; kolon, prostat, rektum, mide, meme ve akciğer kanserleri vakalarında etkili oluyor. Diğer faydaları ise antibiyotik özellik, kalp damar sağlığını koruyucu, kalp krizini önleyici, kolesterol düşürücü, tansiyon düşürücü, antioksidan, şeker hastalığı komplikasyonlarını önleyici etkileri bilimsel olarak tespit edilmiştir” dedi.

SAKIN BÖYLE PİŞİRMEYİN

Brokolinin yanlış pişirildiğinin altını çizen Örnek, "Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm bu özelliklerini maalesef yitirmiş oluyor. Dolayısıyla bilimsel gözlemlere göre yapılan öneri; buharda birkaç dakikalık pişirme şekli veya çiğ tüketimidir. Çiğ şekilde elde parçalayıp 30 dakika bekledikten sonra zeytinyağı ve limon ile çok başarılı ve güçlü bir detoks hazırlanmış olur” diye konuştu.

KANSERE KARŞI SAVAŞIYOR

Brokolinin aynı zamanda yüksek miktarda lif içerdiği için de bağırsaklardaki yararlı bakterileri beslediğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Biliyoruz ki, yararlı bakterilerin sayısının artması vücudumuz için çok kıymetli. Ayrıca brokoli filizi ve brokoli özütleri verilerek yapılan deneysel çalışmalarda da kanser değerlerinde düzelmeler gözlendi” dedi.

Kaynak: Haber Global 

 

İlgili Haberler