Türk profesörden flaş kahve açıklaması

Türk profesörden flaş kahve açıklaması
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Gülçubuk, "Yapılan araştırmalarda, Türkiye'de çayın yerini hızla kahvenin almaya başladığı görülüyor" dedi.

Türk kültüründe en çok tüketilen ürünlerin başında da kahve geliyor. Sağlıklıyız.com'da yer alan habere göre  Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Türkiye'de kahvenin hızla çayın yerini aldığını belirterek, şunları söyledi: 

"Ülkemiz, çay üretiminde dünyada 5. sıradadır. Dünyada çay tüketimi, kahveye ve diğer içeceklere oranla daha yavaş ilerlemektedir. Bunda, insanların damak zevklerinin değişmesinin de etkisi olabilir. Yapılan araştırmalarda, Türkiye'de çayın yerini hızla kahvenin almaya başladığı görülüyor. Ülkemizde ortalama çekirdekli kahve tüketimi 200 gr'dan 550 gr'a çıkmış durumda. Bu hızla giderse gelecek 10 yılda 1.5 kg'a kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Türkiye'de her 100 kişiden 75'i kahve tüketiyor. Ülkemizde son 10 yılda çay tüketimi ise kişi başı 12 gr arttı. Demek ki alışkanlıklarımız değişiyor" dedi.