Salak Milyoner filmi Yozgat'ta gerçek oldu. Evin içini köstebek yuvasına çevirdiler

Salak Milyoner filmi Yozgat'ta gerçek oldu. Evin içini köstebek yuvasına çevirdiler
Baş rollerini Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe’nin oynadığı 1974 yapımı Salak Milyoner filmi Yozgat’ta gerçek oldu. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde evlerinin salonunda 12 metrelik tünel kazarak define arayan 5 kişi jandarmanın operasyonu ile gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışmalarda Yerköy'de bir evde kaçak kazı yapıldığını tespit etti. İlçe merkezinde belirlenen eve gece saatlerinde termal kamera ve drone destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda evin salon kısmında bir metre çapında, etrafı ağaç kalaslarla güçlendirilmiş ve iç kısmı seyyar lambalarla aydınlatılmış 12 metre derinliğinde tünel tespit edildi. Define aramak için kazı yaptıkları belirlenen M.S., H.Y., O.Y., B.B. ve M.M.T. suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

evin-salonuna-tunel-acan-definecilere-operasyon-5-gozalti-5333-dhaphoto1.jpg

Tünelde ve evin içinde yapılan aramada, tünel açarken kullanılan 10 adet proteknik esaslı patlayıcı madde, define aramada kullanılan elektronik cihazlar, kazı işinde kullanılan inşaat aletleri, aydınlatma ekipmanları, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ile Tunç dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi eser ele geçirildi. Soruşturma sürdürülüyor.

evin-salonuna-tunel-acan-definecilere-operasyon-5-gozalti-5333-dhaphoto2.jpg

SALAK MİLYONER FİLMİ

Film define bulmak için İstanbul'a gelen köylülerin büyük kentteki öyküsünü anlatmaktadır. Filmde Türk sinemasının önemli güldürü sanatçıları Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit ve Halit Akçatepe rol almıştır. Bu filmin yakaladığı başarı sonrasında devam filmi niteliğinde Köyden İndim Şehire yapılmıştır. Konusu Ankara'da geçen bu devam filminin başrol kadrosunda ise Münir Özkul ve Adile Naşit'in yerine Leman Çıdamlı ve Tekin Akmansoy yer almıştır.

1200x627-kemal-sunalin-efsane-filmi-salak-milyonerdeki-o-gercek-herkesi-saskina-cevirdi-iste-yesilcamin-bilinmeyenleri-1574841503565.jpg

Kayserili Behçet (Ali Şen), ölüm döşeğinde oğulları Saffet (Kemal Sunal), Himmet (Zeki Alasya), Hayret (Metin Akpınar) ve Gayret (Halit Akçatepe)'e İstanbul'a gidip Mehmet Çavuş'u bulmalarını ve Mehmet Çavuş'ta onlara ait bir define haritası olduğunu söyler. Dört kardeş arasında altınların nasıl paylaştırılacağına bir türlü karar veremeyen Uyanık kardeşler, Hanımlarını da ayarlayarak birbirlerinden habersiz İstanbul'a doğru yola çıkarlar. Ancak ne kötüdür ki tren istasyonunda dördünün yolları kesişir. Bunun üzerine İstanbul'da yepyeni bir komedinin temelleri atılır.

Kardeşler İstanbul'un altını üstüne getirirler. Başlarına gelen olaylar sonunda hanımları da İstanbul'a gelir ve Mehmet Çavuş'un evine yerleşirler. Definenin aslında Mehmet çavuş'un evinin altında olduğunu bilmeden günlerce İstanbul'u delik deşik ederler. Bu yüzden pek çok kez karakolluk olan kardeşler sonunda hazinenin Mehmet Çavuş'un evinin altında olduğunu fark ederler. Fakat bu sefer de Mehmet'e belli etmeden evin altını nasıl kazacaklarını düşünürler. Köylerinden kocalarını basmaya gelen Gülsüm, Emine ve Himmet'in hanımı kazılan tüneli saklamak için bir çare bulurlar. Bu aşamada acemi defineciler evin temeline ulaşmıştır. Himmet'in define sandığı bakır kabı çekmesiyle ev temelden sarsılır ve yıkılır. Kardeşler, Kayseri’ye geri döner. Saffet tarlayı sürerken saban bir şeye takılır. Himmet ise çıkan küpü kırar. Kırılan küpün içinden altınlar çıkar.