Saldır emri Putin'den

Bu kadar mı safız, bu kadar mı önümüzü göremiyoruz?

İdlib'deki saldırıyı farkedemeyenlere ne söylemek lazım, bilmiyorum?

Rusların yönettiği rejim güçleri iyice çığrından çıktı. Askerlerimizi taşıyan araçlara ağır toplarla ateş açtılar. Neticede; bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde 4 şehidimiz ve biri kurtulması çok güç 9 yaralımız vardı.

Küstahlıkların bununla sınırlı kalmayacağı belli. Ne zaman ki şehitlerimiz oluyor, ne kadar sözcü varsa başlıyorlar konuşmaya:

"Kanları yerde kalmayacak...."

Oysa ocaklara düşen ateşi söndürmek mümkün mü?

Oyunun parçası

Putin'in ne mene bir oyun kurucu olduğunu artık öğrensinler. Soçiler, Astanalar, Türkiye ve Rusya'da kimi noktalardaki buluşmaların hepsi "uyutma politikası"nın hamleleri. Bu defa da Libya'da gücümüzü bölme peşinde.

Hep söyledim, hep yazdım; "Moskof'a güven olmaz". En sahtekarları ise son Çar. Adamı dirilten, Doğu Akdeniz'e kadar söz sahibi yapan ise biziz. Yani yanlış ata oynamalarımız. Strateji diye bir şeyimiz yok. Aklımızı başımıza devşirmenin zamanı çoktan geldi, hatta geçti.

Biyolojik silah mı?

Uyuyan bir örgüt hücresi gibi canlandırılan corona virüsünün bir biyolojik silah olduğuna inanmaya başladım.

Baştan söyleyeyim, amaç Çin'in ekonomik büyümesini engellemek. Hastalığın zamanlamasına iyi dikkat edin. Ülkenin yeniyıl kutlamalarının başlangıcı. Bu dönem, en az 700 milyon insanın seyahat takvimine dahil edildi. Şu anda 26 ülkeyi içine alan salgının Çin'i bir fanusa kapatmayı planladığı kesin.

Wuhan şehri

Tıbbi araştırmalar konusunda ABD'nin Boston'u neyse Çin'in Wuhan'ı da aynı değerdedir. Sağlıkla ilgili bütün deney ve çalışmalar burada yapılmakta.

Oktar Babuna olayı

ABD Afrika'da dünyanın yeni sorunlarından ebola için çalışmalar yapmakta. AIDS'ten beter bu hastalık başta Liberya olmak üzere üç ülkede kontroldan çıktı. Amerikalı araştırmacıların halen 49 bin kişiden kan aldıkları biliniyor. Hatırlayın, Adnan Oktar'ın müridi Oktar Babuna isminin öne çıktığı dönemi. Kimlerden kök hücre alınmadı?.. Bu bilgilerin ve donelerin yine ABD'ye aktarıldığı unutuldu mu?

Nezleden 10 bin ölü

Yine ABD'de mevsimlik gripten ölenlerin toplamı 10 bini geçmekte.

Hani bir laf vardır, "Korku imparatorluğu kurmak".

Çin'in buradaki üstünlüğü 85 milyon kişiyi aynı anda karantinaya alabilmek.

Bu mücadeleden hiç kimsenin başı yukarda çıkacağına inanmıyorum.. Corona virüsünün de  labratuvar ortamında üretildiğine tam anlamıyla inanmaya başlıyorum.

Digiturk rezaleti

Yaklaşık 1 ay içinde Digiturk'ten 4 telefon aldım. Sonuncusu Pazar günüydü. Sırayı bozmuyorlar, bir bayan, bir erkek... En son arayan bir hanımdı. Amaçları belli, "Ne koparırsak". Yani faturayı şişirebilmek.

Bu tip aramalarda fazla konuşmayı sevmem. Hanımefendi cerbezeli çıktı. Bayağı da tehditkar. Bende 3 Yan Oda, bir de Futbol Paketi var. Sanki bilmiyorlarmış gibi tekrarladım. Sonra da 4 sezondur "kapatın" dediğim film paketini niye devam ettirdiklerini sordum. Sebepleri belli; faturayı mümkün olduğu kadar yüksek tutmak. Bu defa sinemayı kaldırmaya söz verdiler. Bakalım fatura ne kadar tutulacak.

Esas soru

Katar grubu mukavele tazelerken yapacağım ödemeyi düşürecek mi? Son anlaşmalarında ödeyecekleri parayı azaltıp abonelere zam yapmayacakları teminatı vermediler mi?

Şimdi kalkmışlar, "Kurlardan haberiniz var mı" ukalalığı yapıyorlar. Anaokul çocuğu mu kandırıyorlar? Şimdiden olacağı yazayım. Bundan sonraki faturaları lupla inceleyeceğim. Bir adım sonrası, Digiturk'le mahkemede hesaplaşmak

Elektrik, akaryakıt, doğalgaz derken bir de başımıza Digiturk çıktı. Çünkü ticari ahlak dışı davranmaya başladılar. Onları da uyarıyorum; bu kafayla ellerinde abone falan kalmaz.

Şampiyon kim?

En çok muhatap olduğum sorulardan biri ligi kimin kazanacağı şeklinde. Bu konuda bildiğim tek şey, benim takımım yani Beşiktaş olamaz. Çünkü, Fikret Orman ve hocası Abdullah Avcı bu olasılığı yok etti. Eğer ikinci olup Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi yaşatırlarsa gerçekten mucize olur.

Şaşırdığım nokta, hala Trabzonspor'a şans verilmemesi. Fenerbahçe'yi yenmelerinin hiç mi değeri yok. Bu görüşe kesinlikle katılmıyorum.

Günün Sözü:

İnsan, ancak yapmaya gücü olduğu şeyi anlar. Andre Gide


dfs-004-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları