Saldırıya CHP’den ilk tepki

Saldırıya CHP’den ilk tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesindeki saldırı girişimine CHP’den ilk tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırı girişimine CHP’den tepki geldi.

CHP’den gelen ilk tepkiler şu şekilde:

“İKTİDAR VE YANDAŞLARI ESAS SORUMLUDUR”

Saldırıya ilişkin açıklamada bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir şehit cenazesinde, bu ülkenin ana muhalefet partisi liderine, Sayın Kılıçdaroğlu'na saldıracak kadar şuurunu kaybeden vandallar bu milletin birlik ve bütünlüğüne yönelik tehdittir. Provokasyon, iftira ve nefret diliyle milleti zehirleyen iktidar ve yandaşları esas sorumludur” ifadelerini kullandı.

CHP'li Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, ''Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır'' dedi.

“EN UFAK BİR TEDBİR YOKTU!”

Saldırının ardından bağlandığı canlı yayında olay anını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da şehit cenazesinde olduğunu yalnız buna rağmen hiçbir önlem veya tedbir alınmadığına dikkat çekti. Kaya, "Bahçeli gerilimi olayı bu noktaya getirdi" şeklinde konuştu. Benzeri bir açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise olayın organize yapıldığını ileri sürdü.

 "FAİLLERİ VE AZMETTİRİCİLERİ BELLİ OLAN BİR SALDIRIDIR"

Muharrem İnce de tepkisinde şu ifadeleri kullandı: "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP’ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır.

Bu saldırı geleceğimize, iç barışımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik büyük bir provokasyon denemesidir. Biz bu yollardan çok geçtik, eninde sonunda kazanan demokrasi olacaktır"