Salgın sürecinde büyük jest! Her koronalıya 600 bin lira

Salgın sürecinde büyük jest! Her koronalıya 600 bin lira
Özel sigorta şirketleri korona virüs salgını tedavilerinin sağlık sigortası kapsamda olmamasına rağmen Mart ayının ortalarında tedavi giderlerini jest ödemesi adı altında karşılama kararı almıştı.

Bu jestin 2,5 aylık bilançosu belli oldu. Buna göre sigorta şirketleri bu sigortalıların tedavi giderleri için özel hastanelere toplam 45 milyon liraya yakın para ödedi. Sadece özel hastanede korona virüs tedavisi gören bir hasta için ise bir sigorta şirketi o hastaneye 600 bin liraya ödedi.

Bugüne kadar korona virüs tedavisi için kaç kişi özel sağlık sigortasına başvurmuş ve sigorta şirketleri bu tedaviler için özel hastanelere kaç lira ödemiş, bu konuda İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı, (İSAD) Turusan Bağcı, Milliyet’e önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz iki buçuk ay içerisinde korona virüs teşhisi konulup özel sağlık sigortası olan 4.500'e yakın sigortalı, tedavilerinin karşılanması için sigorta şirketlerine başvurduğunu belirten Bağcı yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin hepsi de tedavi süreçlerini özel hastanelerde geçirmiş. Sigorta şirketleri bu sigortalıların tedavi giderleri için özel hastanelere toplam 45 milyon liraya yakın para ödediler." dedi.

İSAD ( İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği )Turusan Bağcı açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

Sadece özel hastanede korona virüs tedavisi gören bir hasta için bir sigorta şirketi o hastaneye 600 bin liraya ödemiştir. Bir başka sigorta şirketi ise başka bir hasta için 160 bin liraya yakın ödeme yapmış, uzun süre yoğun bakım tedavisi gören bir hasta içinde 200 bin liraya yakın ödeme yapılmış.

Özel Sağlık Sigortası primleri yaş cinsiyet ve satın almak istediğiniz paketin teminat özelliklerine göre 1.500 lira ile 8 bin lira arasında, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ise 250 TL ile 1.500 TL arası ortalama olarak değişiklik göstermektedir.

Sigorta şirketleri bu sigortalının tedavi giderleri için özel sağlık sigortasından kişi başı ortalama olarak 15 bin lira, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için ortalama kişi başı 3.000 liraya yakın sağlık sigortasında tazminat ödediler.

Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortasında 14 gün bekleme süresi var yani sigorta yaptırıp 14 gün sonra salgın hastalığa yakalanırsanız teminat başlıyor hastalığa yakalanıp sigorta yaptırırsanız teminat alamıyorsunuz.

14 günden sonra birçok sigorta şirketi yine jest ödemesi kapsamında yılsonuna kadar bu salgın ile ilgili teminat masraflarını ödemeye devam edecek.

Özel sağlık sigortası sadece bu salgın değil birçok hastalığın teşhis, tedavi, tanı, doktor muayene ücreti, ameliyat, oda, yemek refakatçi, ambulans gibi masraflarını karşılamaktadır.