Salgın yokmuşçasına miting yapmıştı. Hindistan liderine seçimlerde büyük darbe

Salgın yokmuşçasına miting yapmıştı. Hindistan liderine seçimlerde büyük darbe
Korona virüs salgının her gün 400 bin kişinin üzerinde insanın hastalanmasına neden olduğu, 3 bin kişinin de canını aldığı Hindistan’da salgın yokmuşçasına milyonlarca insanı mitingde toplayan Başbakan Modi, eyalet seçimlerinde ağır yenilgi aldı.

Salgın yokmuşçasına miting yapmıştı. Hindistan liderine seçimlerde büyük darbe

Hindistan’da korona virüs salgını her gün 3 bin insanın üstünde can almaya devam ederken, seçim uğruna mitinglerine ara vermeyen Başbakan Modi’nin aldığı yenilgi kamuoyunda en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Sputnik’te yer alan habere göre Her gün küresel çapta vaka ve ölüm sayısı rekorlarının kırıldığı Hindistan, sırf oksijen kıtlığından ölenlerin yakılmasından yükselen dumanların altında kalırken, Hint varyantıyla ilgili ihmalkarlıktan aşı politikalarının yanlışlığına dek eleştiri selinin altındaki Başbakan Narendra Modi, onlarca miting düzenleyerek taraftarlarıyla istila ettiği Batı Bengal eyaletinde hayal kırıklığına uğradı.

BANERHEE 200 VEKİL DAHA FAZLA KAZANDI

Pandemi yerine seçimlere odaklanmakla suçlanan Hindu milliyetçisi liderin kampanyası sırasında çok sert dille hedef aldığı Batı Bengal Eyalet Başbakanı Mamata Banerjee''nin Tüm Hindistan Tabanı Kongresi, oyların yüzde 72''sini alarak eyalet meclisinde 200''den fazla vekillik kazandı.

MODİ’NİN EN ATEŞLİ MUHALİFİ

Böylece Modi''nin en ateşli muhaliflerinden biri ve Hindistan''ın tek kadın eyalet başbakanı olan Didi (abla) lakaplı Mamata Banerjee, üst üste üçüncü kez Batı Bengal Başbakanı seçildi. Geçen ay Modi''nin Batı Bengal meclisinde 200''den fazla sandalye kazanacağını iddia ettiği kendi partisi Bharatiya Janata (BJP) ise 77 vekillik alabildi. Ancak BJP''nin hiç iktidar olamadığı Batı Bengal''de 2016''da kazandığı vekillik sayısı 3''tü.

İlgili Haberler