Salgında her şey serbest ama hak aramak yasak! Öğretmenlere izin yok

Salgında her şey serbest ama hak aramak yasak! Öğretmenlere izin yok
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı öğretmenler, sağlıkçılar ve birçok meslek grubuna bağlı çalışanlar Ankara Milli Kütüphane önünde bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne doğru 400 metre yürümek sembolik olarak yürümek isteyen öğretmenlere polis izin vermedi. Ankara Valiliği’nin pandemi tedbirlerini ileri süren polis memurları ile öğretmenler arasında arbede yaşandı. 

BERKAY BİGEÇ - YENİÇAĞ

Yaklaşık 150 öğretmen, sağlıkçı ve diğer meslek grupları çalışanları Ankara’da Milli Kütüphane önünde bir araya geldi, 3600 ek gösterge, düşük maaş, KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda elenme problemi gibi hem sosyal hem de ekonomik bir çok nedenden dolayı eylem yapan öğretmenler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne doğru 400 metre yürümek istediler. Polis yürüyüşe ve basın açıklamasına izin vermedi.

Eğitim-İş 1 NO’lu Adana Şube Başkanı Seher Emre yaptığı açıklamada öğretmen maaşların düşük olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “2 Ağustos’ta toplu sözleşmeleri başlayacak. Bizler de konfederasyona bağlı sendikalar olarak bu toplu görüşme masasında olmak için burada toplandık. Yüzde 3.5 zamlara teslim ediliyoruz. Gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamları maaşımıza yapılan zammı da 3 ay içerisinde eritiyor. Hakkımız olanı almak istiyoruz. İnsanca bir yaşam istiyoruz. Öğretmenlerin de diğer tüm devlet memurları gibi 3600 ek gösterge hak talebi vardır. Vergi diliminin yüzde 15’te sınırlı tutulmasını istiyoruz, maaşlar zaten genel anlamda değerlendirildiğinde alım güzümüzün ne oranda düştüğü ortada. Bugün burada sesimizi duyurmak istiyoruz. Yürüyüş ve basın açıklamasının da bir hak olduğuna inanıyoruz.”

İlgili Haberler